CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, joi, în urma unor articole cu privire la eliberarea din arest a lui Gigi Becali, respectiv în legătură cu modul în care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucureşti, unde cu două voturi din trei s-a hotărât punerea în libertate a acuzatului.

8 afișări
Imaginea articolului CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali

CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul de presă al CSM a comunicat, pentru MEDIAFAX, că va fi verificat modul în care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de liberare condiţionată sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Consiliul Superior al Magistraturii precizează că asigură independenţa magistraţilor şi este singurul garant al respectării acestui principiu fundamental unui stat de drept.

Tot joi, procurorul general Laura Codruţa Kovesi a afirmat că dacă există suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali din arest, doar procurorul de caz poate să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Întrebată de ce CSM nu face verificări cu privire la eliberarea lui Becali, în condiţiile în care inspectori judiciari ai Consiliului fac cercetări, în urma sesizării unei organizaţii, în legătură cu arestarea finanţatorului FC Steaua, Kovesi a spus că o astfel de sesizare ar trebui să provină de la procurorul de caz.

"Această sesizare ar trebui să provină de la procurorul de caz sau de la procurorii care se ocupă de acest caz, în situaţia în care au indicii de încălcare a Codului deontologic şi a legilor de organizare judiciară. Nu pot să fac eu o astfel de sesizare, să mă substitui eu procurorului de caz", a declarat Kovesi jurnaliştilor, după şedinţa CSM.

Procurorul general al României este membru de drept al CSM.

CSM a fost sesizat de organizaţia "Forţa Civică", după arestarea din 3 aprilie a lui Becali, reclamând nelegalităţile în încarcerarea finanţatorului echipei Steaua.

Becali a fost eliberat vineri, 17 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici