CSM, despre dosarul lui Negulescu: Secţia pentru judecători nu va acoperi încălcări ale legii

Secţia pentru judecători a CSM transmite, marţi, că îşi asumă în continuare aplicarea mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătoreşti, precizând că în nicio situaţie nu va acoperi încălcări ale legii.

627 afișări
Imaginea articolului CSM, despre dosarul lui Negulescu: Secţia pentru judecători nu va acoperi încălcări ale legii

CSM, despre dosarul lui Negulescu: Secţia pentru judecători nu va acoperi încălcări ale legii

"Potrivit declaraţiei formulate de o persoană vătămată cu privire la presupuse solicitări adresate de un procuror, în absenţa autorizărilor prevăzute de lege, în legătură cu supravegherea vieţii private a judecătorilor, respectiv modalitatea de efectuare a concediilor, locaţia şi anturajul cu care îşi petreceau concediile, precum şi cu privire la urmărirea tranzacţiilor bancare efectuate de judecători şi traseul pe care judecătorii îl urmau zilnic,
Secţia pentru judecători atrage atenţia în mod ferm, cu privire la pericolul ca astfel de presupuse practici să se constituie într-o modalitate de lucru a unor procurori în scopul încălcării în mod grav a independenţei judecătorilor, cu consecinţa afectării actului de justiţie, în detrimentul drepturilor şi libertărţilor fundamentale ale cetăţenilor", arată Secţia pentru procurori a CSM, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Secţia mai precizează că îşi asumă în continuare aplicarea în concret a mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătoreşti, subliniind că în nicio situaţie nu va acoperi încălcări ale legii.

Reacţia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce luju.ro a publicat declaraţia unei părţi vătămate din dosarul, persoana respectivă susţinând că Mircea Negulescu i-ar fi solicitat informaţii despre viaţa privată a unor judecători, pentru a afla detalii despre anturajul şi locaţiile unde judecătorii îşi petreceau concediile, dar şi despre persoanele care ar fi plătit costurile sejururilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici