CSM: În cazul Năstase nu s-au constat nerespectări ale legii, rea-credinţă sau neglijenţă în anchetă

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit că nu s-au constatat nerespectări ale normelor de procedură sau de exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă ale procurorilor ce anchetează cazul fostului premier Adrian Năstase.

52 afișări
Imaginea articolului CSM: În cazul Năstase nu s-au constat nerespectări ale legii, rea-credinţă sau neglijenţă în anchetă

CSM: În cazul Năstase nu s-au constat nerespectări ale legii, rea-credinţă sau neglijenţă în anchetă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Referitor la declaraţiile domnului Adrian Năstase din 30 ianuarie 2010 de la postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora Consiliul Superior al Magistraturii ar fi decis ca procurorii Mihaela Moraru şi Cătălin Vartic să fie anchetaţi disciplinar, CSM precizează, luni, că în cazul celor doi magistraţi nu se justifică sesizarea Comisiei de disciplină pentru procurori.

Adrian Năstase a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un memoriu, înregistrat la Inspecţia Judiciară sub nr. 2408/IJ/805/SIP/2009, prin care şi-a manifestat nemulţumirea în legătură cu modul în care se efectuează împotriva sa urmărirea penală în dosarul 68/P/2008 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Verificând aspectele semnalate, Inspecţia Judiciară a stabilit că nu s-au constatat nerespectări ale normelor de procedură sau de exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă şi nu s-au prefigurat elemente care să conducă la concluzia existenţei indiciilor săvârşirii unor abateri disciplinare în sarcina procurorilor menţionaţi în memoriu", a informat, luni, Biroul de presă al CSM.

În aceste condiţii, potrivit procedurii legale, s-a conchis că nu se justifică sesizarea Comisiei de disciplină pentru procurori, nefiind îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, mai spune sursa citată.

"Răspunsul a fost transmis recomandat petentului, la sfârşitul anului trecut, însă, faţă de împrejurarea că acesta nu şi-a ridicat corespondenţa, s-a procedat la recomunicarea acestuia", arată Consiliul.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că CSM a decis ca cei doi procurori de caz care se ocupă de dosar, Mihaela Moraru şi Cătălin Vartic, să fie anchetaţi disciplinar pentru furnizarea de informaţii "pe surse" din dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici