CSM organizează un eveniment dedicat Centenarului. MJ supune dezbaterii proiectul de cheltuieli

Ministerul Justiţiei supune dezbaterii proiectul de aprobare a cheltuielilor pentru organizarea, de către CSM, a evenimentului dedicat Centenarului, ce va avea loc la Alba Iulia, în 16 noiembrie. Suma necesară organizării este de 91.962 de lei, care se va asigura din bugetul Consiliului.

182 afișări
Imaginea articolului CSM organizează un eveniment dedicat Centenarului. MJ supune dezbaterii proiectul de cheltuieli

CSM organizează un eveniment dedicat Centenarului. MJ supune dezbaterii proiectul de cheltuieli

„Se aprobă normativele de cheltuieli pentru organizarea de către Consiliul Superior al Magistraturii, la Alba-Iulia, la data de 16 noiembrie 2018, a evenimentului `Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europeană`, prevăzute în anexa nr. 1. Finanţarea cheltuielilor necesare pentru organizarea evenimentului prevăzut la art. 1, în sumă totală de 91.962 lei, se asigură din bugetul aprobat Consiliului Superior al Magistraturii, din fondurile aprobate pe anul 2018, la capitolul 51.01 „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, titlul 20 „Bunuri si servicii”, articolul 20.30 „Alte cheltuieli”, alineatul 20.30.30 `Alte cheltuieli cu bunuri si servicii`”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Potrivit documentului menţionat, CSM răspunde de modul de utilizare a fondurilor aferente organizării evenimentului, potrivit prevederilor legale.

„În considerarea faptului că în anul 2018 România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri de la 1918, acest moment aniversar impune desfăşurarea unor manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare. În acest context, Consiliul Superior al Magistraturii îşi propune să contribuie, prin acţiuni şi proiecte proprii, la celebrarea Marii Uniri. În şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 4 iulie 2018 s-a hotărât organizarea evenimentului „Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europeană” – Alba Iulia, noiembrie 2018.Pentru organizarea acestui eveniment, nu este necesară o suplimentare bugetară, finanţarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Superior al Magistraturii”, este prevăzut în nota de fundamentare.

Potrivit documentului, având în vedere acest aspect, nu este necesară parcurgerea procedurii de selecţie a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi a Primului Război Mondial, prevăzute de art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 5/2017 privind stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale cu privire la Centenarul României.

„În considerarea faptului că cheltuielile pentru organizarea acestui eveniment (cheltuielile privind cazarea, masa, pauzele de cafea etc.) depăşesc normativele reglementate de Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare, este necesară adoptarea unei hotărâri de Guvern, potrivit art. 4 alin. (5) din acest act normativ, prin care să fie aprobate alte normative de cheltuieli”, se mai arată în nota de fundamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici