Cum a arătat cea mai grea iarnă din istoria Bucureştiului: În 1954, zăpada a atins chiar 5 metri înălţime - FOTO

Chiar dacă prima ninsoare serioasă din această iarnă a afectat puternic Capitala, 15 copaci căzând şi 48 de semafoare fiind defecte joi dimineaţă, zăpada aşternută pe străzile din Bucureşti nu se compară cu cea din anul 1954.

9765 afișări
Imaginea articolului Cum a arătat cea mai grea iarnă din istoria Bucureştiului: În 1954, zăpada a atins chiar 5 metri înălţime - FOTO

Cum a arătat cea mai grea iarnă din istoria Bucureştiului: În 1954, zăpada a atins chiar 5 metri înălţime (Imagine: RATB)

Locuitorii Capitalei au avut atunci parte de cea mai grea iarnă din istorie, zăpada ajungând şi la 5 metri înălţime.

Imaginile difuzate de către Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) îi arată pe locuitorii de atunci ai Capitalei ajutând la curăţarea şinelor de tramvai, pentru ca mijloacele de transport în comun să îşi reia circulaţia.

În toată ţara, românii au contribuit la reluarea circulaţiei trenurilor, intervenţia lor fiind lăudată în presa de atunci: "Munca organizată şi unită pe care sute de mii de cetăţeni din toată ţara au depus-o zilele acestea pentru înlăturarea urmărilor viscolului a făcut posibil ca într-un timp scurt circulaţia pe căile ferate să fie reluată".

Viscolul din 1954 a fost şi un prilej de propagandă comunistă pentru presa din acea vreme, utilajele de deszăpezire de la Minsk fiind elogiate în ziare: "Cetăţenii Capitalei, care în aceste zile lucrează la deszăpezirea străzilor, au privit cu multă admiraţie puternicele maşini de deszăpezit M.A.Z. produse de fabrica de automobile din Minsk".

Puteţi vedea imagini cu iarna din 1954 şi pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici