Cum a rezolvat Cristian Tudor Popescu subiectele la proba de limbă şi literatură română

Cristian Tudor Popescu a rezolvat într-un material publicat în Gândul subiectele de la limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat 2011, după ce anterior a demonstrat că la proba de matematică se putea lua cu uşurinţă nota 5.

1610 afișări
Imaginea articolului Cum a rezolvat Cristian Tudor Popescu subiectele la proba de limbă şi literatură română

Cum a rezolvat Cristian Tudor Popescu şi subiectele la proba de limbă şi literatură română (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

"Dacă tot am comentat nişte subiecte de matematică, sunt întrebat ce părere am şi despre cele la limba română. Am aceeaşi părere ca şi în cazul subiectelor matematice: nu au fost grele.

Subiectul al II-lea prezenta o anume dificultate legată de ideea că tot ce spune un clasic e adevărat, greu de scos din capul unui elev. Asta pentru că, în opinia mea, afirmaţia lui Nichita Stănescu «a avea un ideal înseamnă a avea o oglindă» este cât se poate de falsă şi n-aş fi avut cum să comentez decât în acest fel.

Oglinda este simbolul consacrat al reflectării aparenţei. În oglindă nu vezi decât cum arăţi, nu cum eşti. Or, idealul nu ţine de aparenţă, ci de esenţă. Dacă ceea ce vezi în oglindă înseamnă ideal, atunci ai mari şanse să te numeşti Adolf Hitler, Nicolae Ceauşescu sau Oana Zăvoranu, căci şi ea are oglindă".

Citeşte mai departe cum a rezolvat CT Popescu subiectele la literatură pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici