Cum a scăpat de viol o ostatică Hamas: răpitorul avea o „piedică” acasă / Confesiune: mă viola cu ochii

  • Mărturia publică făcută de Mia Schem, fata franco-israeliană care părea rănită într-un videoclip Hamas, după ce a fost eliberată.
  • Tânăra în vârstă de 21 de ani povesteşte cele 54 de zile de captivitate de la capturare până la eliberare.
  • Mia Schem a dezvăluit motivul pentru care răpitorul ei nu a violat-o.
9813 afișări
Imaginea articolului Cum a scăpat de viol o ostatică Hamas: răpitorul avea o „piedică” acasă / Confesiune: mă viola cu ochii

Cum a scăpat de viol o ostatică Hamas: răpitorul avea o „piedică” acasă

Mia Schem, fata israeliano-franceză în vârstă de 21 de ani, care se afla printre zeci de persoane luate ostatice de militanţii Hamas, a descris cum se temea să fie violată de bărbatul înarmat care o urmărea 24 de ore pe zi în casa în care locuia cu soţia sa şi copiii lor din Gaza.

Tânăra a fost eliberată la sfârşitul lunii noiembrie, ca parte a unui acord de încetare a focului între Israel şi Hamas, şi a ajuns pe prima pagină a ziarelor în timp ce era prizonieră, după ce palestinienii au distribuit imagini în care apărea ca fiind tratată pentru o rană la braţ.


Intervievată de televiziunea israeliană, Mia şi-a amintit că dansa la concertul de lângă graniţa cu Gaza pe 7 octombrie când teroriştii Hamas s-au infiltrat şi au făcut un raid, ucigând sute de participanţi.

A încercat să fugă, dar maşina i-a fost lovită şi arsă. „A fost o decizie de o fracţiune de secundă dacă să rămân pe loc şi să ard până la moarte sau să merg cu el”, a spus ea pentru Channel 13, referindu-se la un bărbat înarmat care a lua-o când ieşea din maşina în flăcări.
Dusă în Fâşia Gaza într-un camion, Mia a spus că a fost ţinută într-o cameră timp de trei zile, în timp ce braţul ei a fost tratat. A fost apoi dusă la casa unui bărbat Hamas înarmat despre care spunea că a vegheat lângă patul ei.

„Eram închisă într-o cameră întunecată, nu aveam voie să vorbesc, eram ascunsă. Era un terorist care mă urmărea 24/7, mă urmărea şi mă viola cu ochii", a spus ea. „Mi-a fost frică să nu fiu violată, îmi era frică să mor… Mi-a fost frică”, a completat fata, adăugând că prezenţa soţiei teroristului în casă a liniştit-o, chiar dacă femeia a tratat-o cu ostilitate. „Soţia lui era în afara camerei cu copiii. Acesta este singurul motiv pentru care nu m-a violat", crede Mia.

Hamas a negat acuzaţiile de abuz sexual asupra prizonierilor israelieni de către oamenii înarmaţi. Întrucât a fost eliberată pe 30 noiembrie, pe când încă se afla în Gaza, Mia a spus atunci că a fost tratată bine, dar a precizat Canalului 13 că se simţea obligată să depună această mărturie.

În cele 54 de zile în care a fost ostatică, a simţit bătaia de joc a soţiei răpitorului: „Soţia lui a urât faptul că el şi cu mine eram în aceeaşi cameră. Am vrut o îmbrăţişare, de la femeie la femeie. Dar era atât de rea, avea ochi atât de răi”.

Mia a adăugat că, la un moment dat, răpitorul i-a mărturisit că nu-şi iubeşte soţia. Vuietul bombardamentelor israeliene asupra palestinienilor nu a deranjat-o, a spus ea, deşi ferestrele clădirii în care era ţinută captivă au fost spulberate şi a rămas temporar fără auz.
Ajutorul a sosit prea târziu pentru cel mai bun prieten al Miei, Elia Toledano.

Răpit împreună cu ea, dar dus în altă locaţie, a fost ucis în ceea ce Hamas a spus că a fost un atac aerian israelian. Armata israeliană, care i-a recuperat cadavrul împreună cu cel al altor patru ostatici - luna aceasta, a declarat că circumstanţele morţii sunt investigate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici