Cum ajung tinerii din România "interni" la Facebook: Povestea unor studenţi, stagiari pentru o vară în "curtea" lui Mark Zuckerberg

12 studenţi români au fost, pentru o vară, stagiari la Facebook. Povestea lor a început în primăvara acestui an, când compania din Palo Alto a trimis în România doi reprezentanţi care să recruteze tineri studenţi pentru stagii plătite de 3 luni. La sfârşitul a două zile în care au intervievat sute de aspiranţi ei i-au ales pe cei 12 norocoşi, care pe timpul verii au lucrat ca interni în cadrul celei mai mari reţele de socializare din lume. Aceştia au povestit, pentru gGândul, ce a însemnat pentru ei să împartă acelaşi birou cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

541 afișări
Imaginea articolului Cum ajung tinerii din România "interni" la Facebook: Povestea unor studenţi, stagiari pentru o vară în "curtea" lui Mark Zuckerberg

Cum ajung tinerii din România "interni" la Facebook: Povestea unor studenţi, stagiari pentru o vară în "curtea" lui Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mark Zuckerberg vine zilnic la birou, îmbrăcat în jeanşi şi încălţat cu papuci Adidas, aşa cum este înfăţişat şi în filmul "The social network", spune Cristina Petrovici, studentă la Universitatea din Bucureşti, care s-a întors recent din America, unde a lucrat ca intern la Facebook timp de trei luni, pe postul de programator.

Miliardarul poartă mereu un tricou gri, despre care se zvonea că ar fi acelaşi, spune ea, însă Mark a demontat această speculaţie, spunând că este un om simplu şi că are aproape 50 de tricouri la fel şi chiar 50 de perechi de jeanşi acelaşi model. Zuckerberg le-a povestit angajaţilor cum o dată a fost provocat de un prieten să poarte timp de un an cămaşă şi cravată. "A acceptat provocarea, însă nu s-a mai simţit la fel de creativ îmbrăcat în ţinută formală, iar când a revenit la tricou şi jeanşi s-a simţit mult mai destins", povesteşte Cristina Petrovici.

Fondatorul Facebook, mai spune ea, obişnuieşte să vină la birou pe jos, mai ales atunci când îl aduce la muncă pe Beast, căţelul lui alb.

Nu este însă singurul lucru nonconformist. Zuckerberg "organizează în weekend-uri grătare la el acasă, unde uneori îi invită pe interni. Anul acesta însă au fost aproape 400 de studenţi din toată lumea în internship la Facebook şi nu ar fi încăput toţi într-o singură seară acasă la Mark, iar ca să nu discrimineze pe nimeni a împărţit invitaţii pe mai multe serii", spune românca.

"Deşi este o casă recent cumpărată, nu este o casă scumpă, nu este ceva pretenţios. Este o casă cu curte şi piscină unde îi invită pe studenţii în practică, la câte un pool party", face ea o scurtă prezentare, adăugând că Zuckerberg este foarte deschis, stă de vorbă cu internii, dă mâna cu ei şi se comportă ca şi cu ceilalţi angajaţi, adică foarte prietenos. "Există zvonuri potrivit cărora, dacă mergi la muncă în weekend şi te întâlneşti cu Mark la birou, acesta te invită la masă", mai spune Cristina Petrovici.

Mark Zuckerberg "nu are o atitudine de şef. E bun prieten cu mulţi dintre angajaţi. Lumea îl vede ca pe un tip foarte deştept. Priveşte mult în viitor. Multe din schimbările care se fac pe site sunt în acord cu viziunea social-media. Nu e o vedetă, un star. E un om care vine în fiecare zi la muncă", este de părere şi Tiberiu Savin, care a fost atât de încântat de primul internship la Facebook, încât a hotărât să plece şi a doua oară, în vara aceasta.

Citeşte mai mult despre curtea lui Mark Zuckerberg pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici