Cum arată şcoala online la privat faţă de cea de la sat

  • România are peste 150.000 de şcolari şi preşcolari ce îvaţă la privat
  • Sunt şi copii care nu au parte de şcoala online, în special în zonele satelor izolate
  • Nu mai puţin de 2.000.000 de elevi învaţă în mediul rural
365 afișări
Imaginea articolului Cum arată şcoala online la privat faţă de cea de la sat

Cum arată şcoala online la privat faţă de cea de la sat

Deşi dreptul la educaţie revine fiecărui copil în parte, şcoala online ne demonstrează că sistemul românesc nu este pregătit şi suficient de digitalizat. Fără internet sau calculator, copiii din satele izolate sunt lăsaţi pe cont propriu.

Cătălin Deaconu, elev clasa a 8-a, Dridu, Ialomiţa: Eu sunt unul dintre norocoşi care au şi internet, au şi un telefon pentru a face ore online dar sunt colegi la mine în clasă şi la mine în şcoală care nu îşi permit să aibă telefon şi internet şi nu intră la orele online. Avem un coleg în clasă care este destul de bun adică învaţă, cred că lucrează de pe manualele şi cărţile pe care le-a luat de la şcoală. Şi lucrează singur, fără să ia legătura cu un profesor.

La polul opus sunt cei 150.000 de preşcolari şi şcolari din mediul privat, pentru care şcoala online arată complet diferit.

Sincron Sofia Puşcă – 9 ani, elevă şcoală privată: Cel mai mult la şcoala online îmi place că am învăţat să folosesc mai bine laptop-ul şi tableta şi că învăţ dar în acelaşi timp stau acasă cu părinţii mei.

România are o rată a analfabetismului funcţional de 44% şi de 15% pentru abandonul şcolar. Unul din 4 elevi părăseşte şcoala înainte de clasa a 4-a.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici