Cum comentează Cristian Tudor Popescu eliberarea lui Vîntu

Băsescu, cel care dă de pământ cu hoţii, îi lipeşte de pereţi, îi termină cu mâna lui, expresii care nu ţin câtuşi de puţin de ideea de Justiţie, ci de ameninţări golăneşti, reuşeşte în fine să tragă în ţeapă pe altcineva decât propriul popor. Socoteală păguboasă, după părerea mea. În actuala stare de spirit a populaţiei exasperate de regimul pedelist, această manipulare va da rezultate modeste. În schimb, riscul ca, în cazul ratării ţinerii la răcoare a lui Vîntu, ultima rămăşiţă din legenda - poate singura - de caftangiu politic a lui Băsescu să se spulbere e foarte mare.

10 afișări
Imaginea articolului Cum comentează Cristian Tudor Popescu eliberarea lui Vîntu

Cum comentează Cristian Tudor Popescu eliberarea lui Vîntu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Scriam asta în editorialul de luni. Eliberarea lui Vîntu după arestarea de joi până joi e finalul unui skanderbeg între doi tartori ai întunericului şi subteranului în politica românească, Băsescu şi Vîntu, amândoi născuţi din vechile organe.

Judecători cărunţi, cocoşaţi sub povara legilor şi a responsabilităţii, au stat toată noaptea cu ochelarii pe nas, bând cafele şi cercetând tratate, coduri şi propria conştiinţă. În fapt de ziuă, au hotărât să-l elibereze pe cetăţeanul Vîntu, împărţind astfel dreptatea. O astfel de imagine poate fi găsită doar într-o comedie cinematografică sau în mintea unui român semicretin, în condiţiile în care Justiţia din această ţară arată cum arată. În regimul Băsescu, totul se judecă în ecuaţii de forţă, căci aşa a vrut el.

Citeşte mai multe despre cum comentează Cristian Tudor Popescu eliberarea din arest a lui Vîntu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici