Cum erau aduse în România drogurile din dosarul Ayahuasca. Procurorii susţin că Gelu Oltean era protectorul grupului infracţional

  • Gelu Oltean era protectorul grupului infracţional, susţin procurorii, dar avea grijă şi de imaginea publică a clinicii iubitei sale.
  • Drogurile folosite la ritualurile şamanice erau aduse prin curier în România şi ridicate de Vanessa Youness.
  • Procurorii spun că anul trecut au avut loc 20 de ceremonii la clinica din Dâmboviţa.
2275 afișări
Imaginea articolului Cum erau aduse în România drogurile din dosarul Ayahuasca. Procurorii susţin că Gelu Oltean era protectorul grupului infracţional

Cum erau aduse în România drogurile din dosarul Ayahuasca

La percheziţii, procurorii au găsit un colet de 7 kilograme expediat de Thomas Lishman.

Gelu Oltean era protector al grupului, dar avea grijă, în acelaşi timp, şi de imaginea publică a clinicii, susţin procurorii în rechizitoriul întocmit în dosarul Ayahuasca.

„(…) şi-a arogat rolul de a protector al grupului infracţional şi atributul de a controla imaginea publică prin aparenţa de legalitate la ceremoniile unde în realitate se consuma un preparat din Ayahuasca, care conţine DMT – drog de mare risc, prin acţiunile sale a contribuit în mod determinant la constituirea grupului de crimă organizată”, conform rechizitoriului.

Drogurile au ajuns în România într-un colet expediat de Thomas Lishman, şi el trimis în judecată de procurorii DIICOT.

"Inculpatul L.T.I.M. în luna ianuarie 2019 a facilitat acţiunea de cumpărare de substanţe – frunze şi rezină cu conţinut de DMT pentru a fi livrate destinatarului V. Y. şi a înlesnit introducerea lor în România", mai arată sursa citată.

Când a ajuns în România, coletul cu droguri a fost ridicat de iubita lui Gelu Oltean, Vanessa Youness.

“Cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuată (...) , a fost identificat coletul menţionat cu o greutate de 7 kg, iar în interiorul său a fost identificată cantitatea totală de 1780.72 grame frunze uscate ambalate şi cantitatea de 217,43 grame fragmente vegetale umede degradate de culoare maro aflate într-un recipient din material plastic transparent cu capac de culoare roşie, şi potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 3842340 din data de 07.01.2020 rezultă că toate probele conţin DMT (N,N-dimethyltryptamine) - drog de mare risc, iar proba nr.5 conţine şi Tetrahydroharmine şi Harmine”, mai arată sursa menţionată.

Procurorii spun că anul trecut au avut loc 20 de ceremonii la clinica din Dâmboviţa, iar evenimentul, întrerupt de percheziţiile procurorilor DIICOT, era promovat ca “December retreat”.

În acest dosar, Gelu Oltean, fost şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, este acuzat că organiza ritualuri şamanice în care se consumau droguri de mare risc. În acest caz este implicat şi Gabriel Creţu, fost adjunct al Serviciului de Protecţie şi Pază. Potrivit unor surse, el ar fi participat de ritualul organizat în luna decembrie în clinica din Dâmboviţa care ar fi fost întrerupt de percheziţiile anchetatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici