Cum începe noul an şcolar? Noul ghid transformă profesorii în paznici la uşa toaletei

  • Conform ghidului pentru noul an şcolar, ora va avea 55 de minute, cu pauză de mers la toaletă
  • Sorin Ionescu, director de liceu, spune că profesorii îi vor direcţiona pe elevi către baie, pe rând, pentru a nu se intersecta
  • Adi nu a înţeles din noul ghid ce să le cumpere copiilor: rechizite clasice sau device-uri pentru internet
3950 afișări
Imaginea articolului Cum începe noul an şcolar? Noul ghid transformă profesorii în paznici la uşa toaletei

Cum începe noul an şcolar? Noul ghid transformă profesorii în paznici la uşa toaletei

Claudia a aşteptat cu nerăbdare măsurile impuse de Guvern, pentru a şti cum să îşi pregătească cei patru copii pentru şcoală. A citit ghidul, dar nu a înţeles nimic.

Spune că, de fapt, Ministerul Educaţiei a lăsat deciziile pe umerii directorilor de şcoli, iar acum aşteaptă din nou. Abia pe data de 10 septembie, fiecare unitate de învăţământ va anunţa cum începe noul an şcolar.

În aceste condiţii, şi Adi este complet nedumerit. El spune că noul ghid, publicat ieri, este complet inutil, pentru că nu trasează linii clare nici în ceea ce priveşte procesul educaţional, nici în ceea ce privesc măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

Un lucru este totuşi cert: ora va avea 55 de minute şi va cuprinde şi o pauză în care copiii pot merge la toaletă. Pauzele trebuie însă să fie decalate, astfel încât elevii din clase diferite să nu se intersecteze.

Lucru greu de pus în practică, mai ales la şcolile cu mulţi copii şi puţine grupuri sanitare. La Colegiul Bănăţean Timişoara, spre exemplu, o baie este împărţită de elevii din 10 clase. Chiar dacă pauzele sunt decalate, tot vor fi două clase în acelaşi timp. Pentru ca elevii să nu se intersecteze, directorul a decis ca profesorii să stea în uşa clasei şi să îi direcţioneze spre toaletă şi înapoi în bancă.

”Eu am patru care sunt la şcoală. Trei dintre ei merg la şcoală, iar un copil este cu învăţământ la domiciliu. Cei care merg la şcoală sunt în aceeaşi şcoală. Dacă unul dintre ei se infectează, sunt trei clase. Ce se întâmplă? Toate cele trei clase sunt ţinute acasă? Pentru că vor fi contacţi, în clasele celelalte. Cum se procedează?”, spune Claudia Ţerigariu, părinte a patru copii.

”Este total impropriu pentru începerea noului an şcolar. Nu vine cu nimic clar şi, implicit, pentru noi, ne-a bulversat. Nu ştim ce avem de făcut în acest termen scurt. Nu ştim ce să facem. Să mergem să cumpărăm manuale, cărţi, să pornim pe un învăţământ clasic, sau să aşteptă, la mila Guvernului, să vedem dacă pornim din nou pe învăţământul acela impropriu, on-line”, a declarat şi Adrian Bacoş, un alt părinte îngrijorat.

”Asta le vom recomanda şi colegilor noştri: să iasă în faţa uşii, pentru a putea şi supraveghea clasa şi coridorul şi să le permită copiilor accesul pe rând, unul câte unul, spre grupurile sanitare. În cele 10 minute pentru mersul la toaletă, cadrul didactic iese în uşa coridorului, şi de acolo ghidează doar copiii care merg la toaletă, îi ghidează către toaletă”, a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici