Cum îşi iubeşte ţara un bărbat de etnie maghiară. De 16 ani face acelaşi lucru în preajma zilei naţionale

Un bărbat din judeţul Timiş, de etnie maghiară, a plecat din oraşul Lugoj spre Alba Iulia pe bicicletă, pentru a 16-a oară în ultimii 19 ani, declarând că este un patriot “în adevăratul sens al cuvântului”.

14102 afișări
Imaginea articolului Cum îşi iubeşte ţara un bărbat de etnie maghiară. De 16 ani face acelaşi lucru în preajma zilei naţionale

Cum îşi iubeşte ţara un bărbat de etnie maghiară. De 16 ani face acelaşi lucru în preajma zilei naţionale

Ştefan Hodi, în vârstă de 51 de ani, este din localitatea Ţipari, aflată la aproximativ zece kilometri de oraşul Lugoj, din judeţul Timiş, iar în fiecare an vrea să arate într-un mod inedit că iubeşte România.

Astfel, de 1 Decembrie, Ştefan Hodi, pasionat de ciclism, a mers la Alba Iulia pe bicicletă. În total, bărbatul din judeţul Timiş, care este de etnie maghiară, a parcurs aproximativ 170 de kilometri pe două roţi.

Ştefan Hodi a plecat spre Alba Iulia joi dimineaţa şi a spus că, în ultimii 19 ani, doar de trei ori a fost acasă de Sfântul Andrei, pentru a-şi sărbători una dintre fiice, pe care o cheamă Andreea. În restul anilor, bărbatul din judeţul Timiş a fost în drum spre Alba Iulia, aventură în care a plecat şi în acest an.

 

“Doar de trei ori nu am parcurs distanţa de la Lugoj la Alba Iulia pe bicicletă, de 1 Decembrie, în ultimii 19 ani. Într-un an am fost plecat, împreună cu copiii, în turul Europei pe bicicletă, în alt an a plouat, a fost polei şi nu am putut să pornesc la drum, iar în alt an am avut un accident şi rana nu s-a vindecat. Eu sunt un patriot un adevărat sens al cuvântului. Am făcut mai multe tururi ale României, mereu îmbrăcat cu echipamentul României. Aşa am învăţat şi copiii să poarte tricolorul, copiii mei au crescut cu tricolorul”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ştefan Hodi.

Bărbatul din judeţul Timiş a afirmat că nu sunt greu de parcurs cei 170 de kilometri până la Alba Iulia pe bicicletă. ”În medie, merg cu 15 kilometri pe oră, pe bicicletă. Nu este greu deloc. În anul 2015, la Paris, am parcurs 1.230 de kilometri în 88 de ore. Oamenii sunt miraţi când mă văd la Alba Iulia cu bicicleta. Până acum patru ani, mă mai întâlneam la Alba Iulia cu un bătrân din Târgu Jiu, care venea tot pe bicicletă. El n-a mai venit, dar eu am continuat. Toată lumea vorbeşte acum de Centenar, dar pentru mine este ceva firesc să merg la Alba Iulia de 1 Decembrie cu bicicleta, la mine este pasiunea mai veche”, a povestit Ştefan Hodi.

Bărbatul a declarat că, de-a lungul vieţii, a avut o mulţime de locuri de muncă şi meserii. Asta pentru că, din cauza pasiunii pentru ciclism, nu a rezistat foarte mult într-un loc. “Schimb des locurile de muncă din cauza bicicletei, din cauza acestei pasiuni, am tot fost plecat în circuite. La Alba Iulia merg cu bicicleta din pasiune. Sunt de etnie maghiară, dar cetăţean român, trăiesc în România, mama mea este româncă. La noi în Banat chiar este armonie între etnii. Merg la Alba Iulia pentru că aşa simt, trăiesc momentele de acolo în fiecare an diferit. În fiecare an este altceva. Pot să merg de o mie de ori la Alba Iulia şi să mă simt altfel de fiecare dată”, a precizat Ştefan Hodi.

Bărbatul din judeţul Timiş a pedalat, în toată cariera sa de cicloturist, peste 70.000 de kilometri, în nouă tururi ale României şi cinci tururi ale Europei. Cel mai lung traseu pe care l-a făcut Ştefan Hodi a fost de peste 9.000 de kilometri, în 115 zile, când s-a plimbat în toată Europa, ajungând şi în Tunisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici