Cum să faci CV-ul perfect ca să pleci la muncă în străinătate

Sute de mii de români şi-au încercat norocul în ultimul an la selecţiile pentru locuri de muncă în străinătate, dar puţini dintre ei au ajuns să se şi angajeze. Şi chiar dacă posturile oferite nu au cerinţe speciale, angajatorii ţin cont, în primul rând, de felul în care este construit CV-ul şi de informaţiile pe care acesta le conţine. Vezi mai jos care sunt cele mai importante informaţii pe care trebuie să le conţină CV-ul tău, pentru a fi sigur că vei fi angajat.

340 afișări
Imaginea articolului Cum să faci CV-ul perfect ca să pleci la muncă în străinătate

Cum să faci CV-ul perfect ca să pleci la muncă în străinătate (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Cele mai importante informaţii pe care angajatorii străini le caută în CV-urile aplicanţilor sunt, în egală măsură, cele despre limbile străine cunoscute şi despre studiile de calificare şi certificatele obţinute.

Potrivit recrutorilor profesionişti, chestionaţi de portalul de recrutare Tjobs.ro, cunoaşterea unei limbi străine este atuul cel mai important pentru persoana care doreşte să muncească în străinătate.

Cei mai avantajaţi sunt cei care ştiu limba engleză, aceasta fiind o cerinţă în cazul a peste 40% din angajatori, în timp ce limba germană este cerută în cazul a 17% din locurile de muncă oferite pentru români în străinătate.

Peste 11% dintre angajatorii străini vor ca românii să cunoască şi limba italiană, iar 7,5%, limba spaniolă.

Citeşte mai multe despre CV-ul perfect pentru a pleca la muncă în străinătate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici