Cum să petreceţi 1 Decembrie în contextul pandemiei COVID-19? Idei de activităţi româneşti

  • Pe 1 decembrie, românii sărbătoresc Ziua Naţională şi rememorează Marea Unire din 1918.
  • Chiar dacă este încă pandemie, românii pot desfăşura numeroase activităţi prin care să celebreze această zi importantă.
593 afișări
Imaginea articolului Cum să petreceţi 1 Decembrie în contextul pandemiei COVID-19? Idei de activităţi româneşti

Cum să petreceţi 1 Decembrie în contextul pandemiei COVID-19? Idei de activităţi româneşti

În ultimii doi ani, pandemia de COVID-19 a adus multe schimbări în viaţa oamenilor, cu toate acestea, de 1 Decembrie, românii celebrează Ziua Naţională cu aceeaşi bucurie şi desfăşoară activităţi specifice: merg la parada de 1 Decembrie, se întâlnesc şi petrec româneşte şi se bucură de tradiţiile româneşti.

În prezent, data de 1 Decembrie este sărbătoare publică, românii amintindu-şi an de an de lupta asiduă pe care au dus-o strămoşii lor pentru a aduce poporul sub acelaşi steag. Este un moment solemn, dar şi de bucurie, care le oferă oamenilor ocazia de a se reconecta la valorile naţionale şi la spiritul neamului. Cu ocazia Zilei Naţionale au loc numeroase manifestaţii militare şi religioase în întreaga ţară, dar mai ales în Capitală şi la Alba Iulia, locul unde s-a înfăptuit Unirea.

La 1 Decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia a adoptat rezoluţia care atesta unirea tuturor românilor din provinciile istorice cu România formată până la acea dată doar din Ţara Românească şi Moldova. În ziua de 11 decembrie 1918, regele Ferdinand a ratificat Legea Unirii printr-un decret, aceasta fiind votată ulterior de Adunarea Deputaţilor.

Activităţi de 1 Decembrie în pandemie

  • Parada de 1 Decembrie

Românii pot participa la paradele militare de 1 Decembrie, unde se pot bucura ca în fiecare an de tehnica şi personalul militar. Anul acesta, deşi, este încă pandemie, românii pot ridica steagul în cinstea acestei zile în cadrul pardelor militare fără să prezinte certificatul verde, potrivit declaraţiei lui Raed Arafat de duminică.

  • O masă tradiţională cu familia

Mâncarea specifică de 1 Decembrie este fasolea cu ciolan, însă românii sunt gurmanzi, iar atunci când vine vorba de sărbătoarea naţională, îşi umple mesele cu mâncare tradiţională diversă şi invită rudele să petreacă împreună. Aceasta este o activitate plăcută, prin care românii sărbătoresc Marea Unire.

  • O plimbare în natură, în cele mai fumoase locuri care au o semnificaţie importantă 

Oraşul care are o semnficaţie foarte importantă pentru români, în ceea ce priveşte Marea Unire, este Alba Iulia. Aici a avut loc Marea Adunare Naţională şi a fost convocată de către Marele Sfat Naţional Român, prin Consiliul Naţional Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputaţi pentru a vota Rezoluţia de la Alba Iulia. Prin aceasta se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Naţională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia.

În acest oraş se organizează anual, de 1 Decembrie, numeorase evenimente militare, istorice, religioase pentru a celebra Marea Unire. Ziua Naţională este cel mai potrivit moment pentru a vizita Alba Iulia.

Pe lângă acest oraş, românii pot vizita de 1 Decembrie muzee, parcuri şi orice loc din ţară în care se simt bine, se simt români.

Unirea de la 1 decembrie 1918 este celebrată ca Ziua Naţională a României din 1990. 

  • Activităţi creative de 1 Decembrie

Dacă este prea frig afară pentru a ieşi din casă, mai ales cu copiii, puteţi alege să desfăşuraţi activităţi creative, cu specificul Zilei Naţionale. În această zi este momentul în care puteţi să recitiţi istoria Marii Uniri, să vă reamintiţi de acele momente de reuşită a ţării noastre.

De asemenea, dacă aveţi copii, puteţi să le povestiţi pe înţelesul lor ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie 1918 şi ce semnifică această zi pentru români. Puteţi asculta împreună imnul naţional, puteţi desena drapelul sau puteţi îmbrăca iia naţională şi să sărbătoriţi în familie.

La mulţi ani, români!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici