Cum să reduci consumul de energie electrică

Atunci când deschideţi uşa la frigider de prea multe ori pe zi sau folosiţi programe de spălare la o temperatură mare, consumul de energie creşte. Astfel, şi factura va atârna mai greu în bugetul familiei.

31 afișări
Imaginea articolului Cum să reduci consumul de energie electrică

Cum să reduci consumul de energie electrică (Imagine: Cristi Vătavu/Mediafax Foto)

Cantitatea de energie consumată de un frigider depinde de capacitatea aparatului, dar poate fi redusă dacă, de exemplu, acesta este amplasat într-un spaţiu aerisit, departe de surse de căldură. De aceea, specialiştii recomandă ca frigiderul să fie aşezat la o distanţă cât mai mare de aragaz.

Maşinile de spălat din clasele energetice A+ şi, respectiv, A, cu capacitate de 5 kg,consumă în medie 0, 85 Kwh-0,95 kwh/ciclu de spălare. Astfel, la o medie de 2-4 spălări pe săptămână, consumul lunar de energie va fi de aprovimativ 6.8Kwh şi 15.2 KWh. Cantitatea de energie consumată depinde de programul de spălare ales. În cazul programelor de spălare la o temperatură ridicată, timpul necesar încălzirii apei creşte.

Citeşte mai multe despre cum poţi să reduci consumul de energie electrică pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici