Cum să-ţi foloseşti cardul în concediu. Ponturi pentru plăţile în străinătate

Utilizarea cardului este recomandată atunci când plecăm în vacanţă, însă trebuie să ţinem cont că fiecare ţară are particularităţile ei. Un studiu realizat de MasterCard Europe în cinci ţări europene, destinaţii favorite pentru vacanţele românilor, prezintă elementele la care trebuie să fim atenţi.

33 afișări
Imaginea articolului Cum să-ţi foloseşti cardul în concediu. Ponturi pentru plăţile în străinătate

Cum să-ţi foloseşti cardul în concediu. Ponturi pentru plăţile în străinătate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În Turcia, băncile deschid filiale speciale pe timpul verii şi instalează ATM temporare în destinaţiile de vacanţă, aşa că nu veţi avea nevoie de numerar dacă aveţi card. În restaurantele din marile oraşe şi în zonele turistice, sunt prezente POS mobile, care sunt aduse direct la masa clientului pentru a plăti.

În total, în Turcia sunt peste 25.000 de locaţii care acceptă plata cu instrumente electronice. În Istanbul, bunăoară, se poate plăti cu cardul chiar şi costul traversării Bosforului, cu vaporul. Totuşi, dacă intenţionaţi să călătoriţi în afara oraşelor mari cu o maşină închiriată este bine să aveţi şi numerar, pentru plata taxelor de autostradă.

În toate zonele turistice din Grecia, la terasele de pe plaje, în Atena şi în insulele din Marea Egee se poate plăti cu cardul aproape oriunde. Totuşi, este bine să aveţi şi numerar disponibil pentru plata biletelor de transport şi a taxelor de autostradă.

Citeşte mai multe despre cum să-ţi foloseşti cardul în concediu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici