Cum se fabrică berea - de la malţul adus din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România

La una dintre cele mai mari fabrici de bere din România, aflată în comuna Pantelimon, ingredientele de bază sunt cele de acum un secol, malţul, adus cu TIR-ul din Olanda, Germania sau Ungaria şi obţinut din orz cu două sau şase rânduri de boabe pe spic, apa, luată din puţuri de 180 de metri adâncime, hameiul şi drojdia, potrivit unui reportaj video de la "Gândul".

174 afișări
Imaginea articolului Cum se fabrică berea - de la malţul adus din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România

Cum se fabrică berea - de la maţul adus din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România (Imagine: Vakarcs Lorand/Mediafax Foto)

Pentru unele sortimente de bere se foloseşte şi mălai, în combinaţie cu malţul, o altă "sursă de amidon", după cum spune directorul de calitate Mario Zurini.

Fiecare instalaţie din fabrică e monitorizată de o pădure de senzori, care le arată specialiştilor din centrul de control dacă ceva este în neregulă, iar acesta nu este singurul instrument care monitorizează fabricarea berii. Laboratorul analizează continuu mostre de bere, aflată în diferite stadii de fabricaţie, iar degustătorii sorb până şi din apa folosită la producţie.

Află mai mute despre cum se fabrică berea în România pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici