Cum se negocia şpaga la Sibiu

  • 25 de poliţişti din Sibiu sunt suspectaţi că luau mită de la şoferii care încălcau Codul Rutier
  • Şpaga era mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei
  • În total, ar fi vorba de aproape 170 de infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu
607 afișări
Imaginea articolului Cum se negocia şpaga la Sibiu

Cum se negocia şpaga la Sibiu

Ies la iveală noi detalii de la Sibiu, acolo unde 25 de poliţişti sunt anchetaţi că ar fi primit mită. Agenţii cereau bani şi alte foloase pentru a-i ierta pe şoferii care încălcau legea. Iar maniera în care o făceau nu era lăsată la voia întâmplării. 

„Exista chiar o târguială între agent şi contravenient. Amenda ar fi 1.200 de lei. Câte pavaje mi-ai putea pune în banii ăştia? Sau: Ai un restaurant, câte mese aş putea servi eu cu colegul meu la tine?”, spune Ioan Veştemeanu, procuror.

De multe ori, banii ajungeau direct în buzunarele oamenilor legii. Însă existau şi situaţii în care sumele oferite erau mascat, sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei.

„Agenţii de poliţie căutau să dea un aspect de normalitate prin sponsorizări aparent legale. Sponsorizările se făceau pentru a nu fi sancţionat contravenientul”, adaugă Ioan Veştemeanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici