Cum va arăta parcul acvatic uriaş care ar putea fi construit în Cluj-Napoca | FOTO

Cluj-Napoca ar putea avea în viitorul apropiat un aqua park de proporţii impresionante. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului consilierilor municipali la începutul săptămânii viitoare.

2112 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta parcul acvatic uriaş care ar putea fi construit în Cluj-Napoca | FOTO

Cum arată parcul acvatic uriaş care ar putea fi construit în Cluj-Napoca | FOTO. Sursă: Emil Boc/ Facebook

„Start pentru Aqua Park!”, a scris primarul Clujului, Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca va discuta, în şedinţa de marţi, 5 martie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea bazei de agrement.

Edilul a publicat şi o serie de imagini din studiul de fezabilitate al proiectului.

Aqua park-ul ar urma să fie construit în cartierul clujean Gheorgheni.

Potrivit documentului care va fi supus votului consilierilor, „partea de interior a Aqua Park-ului va avea o suprafaţă construită de 20.900 de metri pătraţi, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spaţii verzi şi alei pietonale desfăşurate pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi”.

„Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare şi aer curat vor avea la dispoziţie opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu şezlonguri sau hamace, restaurante şi terase”, se mai arată în postarea lui Emil Boc.

Conform primarului, principala atracţie a bazei de agrement va fi toboganul King Cobra, cu o înălţime de 17,5 metri şi o capacitate de 480 de utilizatori pe oră.

Vizitatorii aqua park-ului vor avea de asemenea la dispoziţie o parcare cu peste 1.200 de locuri.

Conform devizului general întocmit de SC Novelty AE SRL, la comanda RADP Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiţiei este de 198,2 milioane de lei (fără TVA).

„Costurile construcţiei şi montajului sunt estimate la 125,5 milioane de lei (fără TVA), restul investiţiei reprezentând dotările. Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere şi a unei zone de activităţi sportive”, subliniază Emil Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici