Cumpănaşu: Procurorul a deschis dosar penal abia după ce a urmărit o emisiune la televizor, nu după ce Alexandra a sunat la 112

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, acuză că, potrivit unui raport în cazul intervenţiei de la Caracal, procurorul a deschis dosar penal abia după ce a urmărit o emisiune la televizor, nu după ce Alexandra a sunat la 112.

1305 afișări
Imaginea articolului Cumpănaşu: Procurorul a deschis dosar penal abia după ce a urmărit o emisiune la televizor, nu după ce Alexandra a sunat la 112

Cumpănaşu: Procurorul nu a deschis dosar penal după ce Alexandra a sunat la 112

„Vă pot spune un lucru uluitor: domnul procuror de la Parchetul Caracal a deschis dosarul penal nu ca urmare a sesizărilor de la 112, nu ca urmare a presupuselor sesizări făcute de Poliţia Dobrosloveni, ci ca urmare a unei emisiuni TV. Domnul procuror Vasilescu a luat legătura cu procurorul de aici, de la Caracal, care avea toate datele să deschidă dosarul penal, s-a deplasat la Caracal şi abia la 15:30 s-a deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a vizionării unei emisiuni la televizor. În condiţiile în care Alexandra a sunat la 112 de 3 ori, în condiţiile în care poliţia Dobrosloveni avea obligaţia de îndată să raporteze dacă nu miercuri seara, măcar joi la ora 8:00 această dispariţie. Poliţistul din Caracal care a vorbit cu Alexandra avea obligaţia să raporteze de îndată, că asta este procedura Ei bine: nu a existat nimeni care să sesizeze, domnul Vasilescu s-a uitat la televizor şi a văzut că a dispărut o fată şi s-a dus peste procurorul de la municipiu”, a declarat Alexandru Cumpănaşu la Caracal.

Acesta a spus că nu poate preciza despre ce raport este vorba, dar nu aparţine Ministerului de Interne.

Citând acelaşi raport, unchiul Alexandrei spune că poliţiştii şi procurorii au decis împreună să intre în casa lui Dincă la ora 6.00: (...) au decis de comun acord să intre la ora 6:00 dimineaţa, deci nu i-a obligat nimeni să nu intre, este aşa un fel de a <hai să ne acoperim unii pe alţii>. Eu nu cred în această variantă, cred doar în varianta mafiei locale. În acest moment vorbim nu doar de o mafie a clanurilor interlope, ci şi de o mafie a instituţiilor”.

Parchetul General a anunţat, în 30 iulie, în urma controlului privind intervenţia în cazul de la Caracal, că procurorii nu au interzis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă, ci decizia a fost luată de comun acord.

Totodată, dosarul a fost înregistrat la Parchet după 5 ore de la apelul Alexandrei la 112.

„S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliţie şi procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea şi dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării şi identificării autorului cu întârziere”, se arată în comunicatul Parchetului General de la acel moment.

Taguri:
cumpănaşu,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici