Cumularea pensiei şi a salariului pentru demnitarii aleşi, reglementată prin Constituţie

Problema cumulării pensiei şi a salariului pentru demnitarii aleşi direct de cetăţeni prin vot uninominal este reglementată de Constituţie, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc, fără a prezenta detalii suplimentare în acest sens.

33 afișări
Imaginea articolului Cumularea pensiei şi a salariului pentru demnitarii aleşi, reglementată prin Constituţie

Cumularea pensiei şi a salariului pentru demnitarii aleşi este reglementată prin Constituţie

Întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, cum poate fi rezolvat "cazul pensionarului CJ Iaşi Constantin Simirad" şi dacă în cazul acestuia se va proceda la cumularea veniturilor sau la "primenirea" conducerii, premierul a arătat că problema acestei categorii de personal este reglementată prin Constituţie.

"Demnitarii, cei care sunt aleşi direct de cetăţeni, au temeiul legal în Constituţia României. Deci cei care sunt aleşi prin vot uninominal, prin vot direct, au cadrul legal prevăzut de Constituţia României, pe care nu-l putem modifica şi care este în vigoare", a spus Boc, fără detalii suplimentare.

Citeşte şi

Simirad nu mai demisionează de la şefia CJ Iaşi, fiind asigurat că va primi şi pensie şi salariu

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici