Curăţenie de primăvară în Capitală: Oprescu vrea gropi astupate şi trotuare spălate

Primarul Capitalei a cerut directorilor din subordine şi firmelor de salubrizare să înceapă curăţenia de primăvară, program ce prevede spălarea trotuarelor, aliniamentelor stradale, astuparea gropilor din asfalt şi pregătirea parcurilor, se arată într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

102 afișări
Imaginea articolului Curăţenie de primăvară în Capitală: Oprescu vrea gropi astupate şi trotuare spălate

Curăţenie de primăvară în Capitală: Oprescu vrea gropi astupate şi trotuare spălate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"A început «Marea curăţenie de primăvară», program ce prevede spălarea trotuarelor, amenajarea aliniamentelor stradale, astuparea gropilor din asfalt, pregătirea parcurilor, iar în paralel cu noi, fiecare trebuie să îşi facă propria curăţenie, în spaţiul său privat, pentru un oraş cât mai curat. Totodată, doresc ca toate materialele publicitare deteriorate, ilegale, să fie îndepărtate din staţiile RATB sau din pasaje. Am cerut inspectorilor din cadrul Direcţiei Inspecţie şi Control să aplice amenzile cuvenite în urma controalelor pe care le vor desfăşura în această perioadă", a spus Sorin Oprescu în cadrul comandamentului de primăvară.

Edilul a cerut operatorilor de salubrizare să măture şi să spele trotuarele, să acorde o mai mare atenţie curăţirii rigolelor, dar şi salubrizării corespunzătoare a gurilor de canal.

De asemenea, el i-a solicitat directorului ALPAB să înceapă curaţenia şi pregătirea pentru noul sezon, prin refacerea spaţiilor verzi, a locurilor de joacă existente, prin lucrări de toaletare a copacilor, replantări, refacerea gazonului şi întreţinerea zonelor florale.

Reprezentanţilor UTI li s-a cerut ca proiectul Netcity să fie accelerat şi să se treaca direct la tăierea cablurilor de pe stâlpi dacă operatorii de telecomunicaţii nu colaborează cu municipalitatea.

"Noi tot promitem că facem şi stăm cu firele pe stâlpi şi tragem de timp. Vă rog să vă grăbiţi cu acest proiect", a declarat edilul Capitalei.

Administraţia Spitalelor va trebui să refacă, să reamenajeze şi să salubrizeze spaţiile verzi din incinta unităţilor sanitare, să înlocuiască mobilierul deteriorat (bănci, panouri, garduri, coşuri de deşeuri) şi să zugrăvească faţadele.

De asemenea, Administraţia Străzilor va trebui să accelereze programul de astupare a gropilor din asfalt, să refacă şi să înlocuiască indicatoarele şi semafoarele deteriorate, să îndepărteze materialele publicitare deteriorate şi a celor afişate în afara locurilor special amenajate din pasaje, să refacă aspectul estetic pentru gardurile despărţitoare dintre sensurile de circulaţie şi să acorde atenţia cuvenită celor 35 de străzi şi bulevarde care au intrat în reabilitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici