Cursa Tarom Baia Mare - Bucureşti, deviată la Târgu Mureş din cauza ceţii de la Otopeni

O cursă Tarom Baia Mare - Otopeni, cu 29 de pasageri la bord, a fost deviată, joi dimineaţă, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, din cauza ceţii de la aeroportul bucureştean.

175 afișări
Imaginea articolului Cursa Tarom Baia Mare - Bucureşti, deviată la Târgu Mureş din cauza ceţii de la Otopeni

Cursa Tarom Baia Mare - Bucureşti, deviată la Târgu Mureş din cauza ceţii de la Otopeni (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, cursa Tarom pe relaţia Baia Mare - Otopeni, cu 29 de persoane la bord, nu a reuşit să aterizeze la Aeroportul din Otopeni din cauza ceţii.

"Zborul a fost deviat la Aeroportul «Transilvania» din Târgu Mureş. Avionul de la Baia Mare a aterizat la ora 8.15, iar pasagerii şi echipajul vor aştepta pe Aeroportul din Târgu Mureş până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice de pe Aeroportul Otopeni, pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la destinaţie", se arată în comunicat.

Directorul Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, a declarat că iniţial s-a dorit ca avionul să aterizeze pe aeroportul de rezervă de la Constanţa, dar nici acolo nu erau condiţii favorabile.

El a menţionat că zborul către Otopeni ar urma să aibă loc la ora 10.30.

"La ora 9.30 s-a trimis planul de zbor, avionul aşteaptă la sol să prindă o fereastră, adică un timp în care să aibă condiţii favorabile în care să aterizeze, un interval în care să se disperseze ceaţa", a arătat Runcan.

În pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile - ceaţă deasă - de pe Aeroportul din Otopeni, cursa Tarom Târgu Mureş - Otopeni, programată dimineaţa devreme şi având 23 de pasageri la bord, a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă. Avionul a decolat de pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş la ora 6.24, precizează conducerea aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici