Cursa Tarom de vineri spre Moscova va evita spaţiul aerian ucrainean

Cursa Tarom care va zbura vineri, 18 iulie, spre Moscova, va opera după orarul normal, însă va evita spaţiul aerian ucrainean, după ce un avion malaysian de pasageri, având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit în regiunea Doneţk.

258 afișări
Imaginea articolului Cursa Tarom de vineri spre Moscova va evita spaţiul aerian ucrainean

Cursa Tarom de vineri spre Moscova va evita spaţiul aerian ucrainean (Imagine: Petrica Tanase/Arhiva Mediafax Foto)

"Compania Tarom anunţă că zborurile de mâine, 18 iulie, dinspre şi către Moscova, RO 241/2, vor opera pe o rută deviată pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucureşti este menţinută la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute întârziere faţă de ora planificată (16:35)", a anunţat Tarom.

Decolarea din Moscova va avea loc la ora 18:50, cu 30 de minute întârziere faţă de ora programată (17:20), iar aterizarea la Bucuresti va fi orele 19:30.

Reprezentanţii Tarom au declarat agenţiei MEDIAFAX că deocamdată au decis ca spaţiul ucrainean să fie evitat doar de cursa de vineri, urmând să se hotărască şi asupra următoarelor zboruri către Moscova, dar şi a celor către Stockholm care, de asemenea, în mod normal străbat şi spaţiul aerian ucrainian.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a recomandat, după prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, ca toate aeronavele operatorilor români să evite spaţiul aerian al ţării vecine, până când vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acestuia.

"Având în vedere recentele evenimente din Ucraina legate de posibilul pericol în care se pot afla aeronavele civile care survolează spaţiul aerian al Ucrainei, Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă ca până când vor fi luate decizii la nivel internaţional privind utilizarea acestuia, toate aeronavele operate de către operatorii aerieni români să evite folosirea rutelor ce traversează acest spaţiu aerian", se arată într-un comunicat remis, joi seară, MEDIAFAX.

Pe de altă parte, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a informat anterior că este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, după accidentul aviatic din Ucraina, şi că asigură deja o creştere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutării zborurilor în contextul conflictului din Ucraina.

Un avion malaysian de pasageri având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea separatistă Doneţk. Toţi pasagerii au murit.

Avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă, potrivit unui consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne. „Este un act terorist", a afirmat preşedintele Petro Poroşenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgenţilor proruşi în acest incident

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici