Cursuri de etică şi integritate, la Universitatea din Bucureşti. Plagiatul, una dintre noţiunile studiate

În semestrul I al noului an universitar 2017 – 2018, la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti vor fi susţinute, pentru nivelul de masterat şi doctorat, cursuri de etică şi integritate academică, plagiatul urmând să fie una dintre noţiunile studiate, anunţă instituţia de învăţământ superior.

534 afișări
Imaginea articolului Cursuri de etică şi integritate, la Universitatea din Bucureşti. Plagiatul, una dintre noţiunile studiate

Cursuri de etică şi integritate, la Universitatea din Bucureşti. Plagiatul, una dintre noţiunile studiate

În cadrul proiectului intitulat „Promovarea eticii şi deontologiei academice în Universitatea din Bucureşti”, peste 50 de profesori şi cercetători din facultăţile Universităţii din Bucureşti (UniBuc) au dezbătut aspecte legate de etica muncii intelectuale în spaţiul academic.

Scopul iniţiativei este de a „putea promova valorile instituţiei în rândul masteranzilor şi al doctoranzilor printr-un curs special, dedicat acestei problematici de acut interes pentru învăţământul românesc şi internaţional actual”.

La acest curs vor fi aprofundate şi noţiuni care ţin de plagiat şi autoplagiat, precum şi de standardele şi reglementările în domeniu, ca şi de măsurile antiplagiat disponbile, cu avantajele şi limitările lor.

„Peste 4.000 de studenţi, de la nivelul masteral şi doctoral, vor învăţa de la profesorii Universităţii din Bucureşti despre redactarea unei lucrări academice, despre normele deontologice din mediul academic, despre originalitate în cercetarea ştiinţifică, despre autor şi coautor, despre deontologia muncii în echipă şi despre aspecte etice implicite în utilizarea diferitelor metode de cercetare specifice fiecărei discipline”, conform sursei citate.

Cursul se va desfăşura în sistem modular, în trei domenii largi: ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale şi ştiinţe exacte.

Proiectul este finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin intermediul Fondului de Dezvoltare Instituţională (CNFIS-FDI-2017-0245).

Conducerea Universităţii din Bucureşti intenţionează să extindă acest curs, începând cu anul universitar 2018-2019, şi la nivelul programelor de licenţă, permanentizându-l astfel pentru toate ciclurile de studii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici