Cursuri gratuite de calificare profesională pentru meseriile de frizer şi florar-decorator

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASPC), organizează două cursuri gratuite de calificare profesională pentru persoanele care doresc să devină frizeri sau doresc să lucreze ca florar-decorator.

2885 afișări
Imaginea articolului Cursuri gratuite de calificare profesională pentru meseriile de frizer şi florar-decorator

Cursuri gratuite de calificare profesională pentru meseriile de frizer şi florar-decorator

DGASPC Sector 6 va organiza în această vară cel puţin două cursuri de reconversie profesională sau calificare. Acestea sunt adresate exclusiv persoanele cu dizabilităţi, persoanele de etnie romă şi tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie a statului.

"E vorba de calificări de frizerie şi florar-decorator. Acestea sunt adresate persoanelor cu certificat de handicap, persoane care sunt în şomaj, persoane de etine romă sau tineri aflaţi în sistemul de protecţie, sau grupurilor defavorizate. Sunt cursuri care durează trei luni, altele care durează mai mult. Anul acesta am format deja 150 de persoane, care au participat la diverse cursuri şi ne aşteptăm la un număr dublu de beneficiari pentru aceste două cursuri", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DGASPC Sector 6, Nicolae Gorunescu.

Cei care vor absolvi aceste cursuri vor avea şanse să îşi găsească un loc de muncă în domeniu, spun reprezentanţii DGASPC. Chiar dacă salariul de debut va fi, cel mai probabil, la nivelul venitului minim garantat de stat, în timp acesta va creşte, odată ce cursanţii capătă experienţă.

"Cursurile vor avea şi o componentă teoretică şi una practică. Înscrierea se poate face începând de acum la noi la sediu, strada Floarea Roşie numărul 7a sau pe site. În afară de aceste două cursuri, ne-am propus şi meseriile de bucătar, operator în comerţ, babysitter, manichiură, coafor", a completat Gorunescu.

Cursurile de frizer şi florar-decorator vor debuta în luna august, imediat ce toate grupele se vor completa. La acestea se vor putea înscrie şi tineri care nu au promovat examenul de Bacalaureat sau care au abandonat şcoala, dacă fac parte dintr-una dintre categoriile de vulnerabilitate indicate de administraţia locală.

"Mi-ar plăcea să devin frizer sau stilist. Mi-a zis un prieten de aceste cursuri. Eu am vrut de mai mult timp să fac asta, dar nu am avut bani. O să îmi depun dosarul, încă nu ştiu ce trebuie făcut, dar o să merg la centru să întreb. Până acum am mai lucrat că vânzător, cu ziua, ospătar, dar nu m-am adaptat. O să încerc şi meseria asta să văd cum mă descurc", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius, 24 de ani, care a fost într un centru de plasament şi nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

"Mie întotdeauna mi-au plăcut florile, mi-a plăcut să le îngrijesc, să le curăţ frunzele uscate şi cred că m-ar ajuta să învăţ să fac diverse decoraţiuni şi buchete de flori. Nu ştiu exact ce înseamnă florar-decorator, dar bănuiesc că are legătură cu realizarea de decoraţiuni din flori. Nu am mai lucrat până acum, am stat acasă şi am avut grijă de copii. Iar acum mă gândesc dacă tot stau acasă, aş avea timp să fac astfel de produse hand-made. Nu are cum să îmi strice, chiar dacă nu o să profesez, măcar o să pot face pentru mine acasă decoraţiuni", a precizat, pentru MEDIAFAX, Maria Anghel, o casnică în vârstă de 40 de ani.

Celelalte cursuri vor debuta din toamnă, odată ce vor fi identificate firmele sau specialiştii care pot preda astfel de meserii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici