Cursuri suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi 12 judeţe. În ce judeţe copiii stau acasă

Cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Ilfov şi Giurgiu, peste 6.800 de unităţi de învăţământ fiind închise.

2897 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi 12 judeţe. În ce judeţe copiii stau acasă

Cursuri suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi 12 judeţe. În ce judeţe copiii stau acasă (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti cursurile au fost suspendate integral.

Astfel, pe lângă cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti unde activitatea a fost suspendată printr-un ordin emis luni de ministrul Educaţiei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Giurgiu a decis suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ.

De asemenea, în nouă judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute, iar în alte nouă judeţe se înregistrează maximum 10 unităţi de învăţământ în care nu se susţin cursuri.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

Cursurile sunt suspendate, marţi şi miercuri, în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Ilfov, declara, luni, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru opt judeţe din sud-estul ţării până miercuri, când va intra în vigoare codul galben de ger în aproape toată ţara, până duminică.

Pentru Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov avertizarea cod portocaliu este valabilă până miercuri, la ora 8.00.

Codul galben de ger va intra în vigoare de miercuri şi până duminică, la ora 10.00, în toată ţara, temperaturile minime ajungând până la -25 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici