Cursurile sunt suspendate în 6.600 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe şcolile rămân închise şi joi şi vineri

Cursurile sunt suspendate, miercuri, în peste 6.600 de unităţi de învăţământ, cu aprope 200 mai puţine decât marţi, în Bucureşti şi 12 judeţe fiind închise toate şcolile, a anunţat Ministerul Educaţiei.

2851 afișări
Imaginea articolului Cursurile sunt suspendate în 6.600 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe şcolile rămân închise şi joi şi vineri

Cursurile sunt suspendate în 6.600 de unităţi de învăţământ (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în Bucureşti şi judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Giurgiu cursurile au fost suspendate integral miercuri, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Peste 6.600 de unităţi de învăţământ au suspendat cursurile din cauza vremii, cu aproape 200 mai puţine decât marţi, a precizat MECTS.

De asemenea, în nouă judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

  • Ialomiţa: 24 de şcoli rămân închise şi joi din cauza viscolului şi a drumurilor înzăpezite

Un număr de 24 de unităţi de învăţământ din judeţul Ialomiţa rămân închise şi joi din cauza viscolului şi a drumurilor înzăpezite, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unităţile care rămân închise sunt Grupul Şcolar Agricol Armăşeşti şi şcolile din localităţile Griviţa, Traian, Gura Ialomiţei, Perieţi, Grindu, Valea Măcrişului, Bărbuleşti, Bărcăneşti, Brăneşti, Sineşti, Sălcioara, Balaciu, Adâncata, Maia, Brazii, Moldoveni, Jilavele, Malu, Ion Roată, Reviga, Cocora, Colelelia şi Miloşeşti.

"În urma căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, drumurile naţionale şi judeţene au fost închise, iar mijloacele de transport nu pot efectua deplasarea cu elevii şi cadrele didactice în condiţii de siguranţă", se arată în comunicat.

  • Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău rămân închise şi joi şi vineri

Potrivit şefului ISJ Buzău, Florina Stoian, toate unităţile de învăţămnânt din judeţul Buzău vor rămâne închise şi joi şi vineri, pentru că profesorii şi elevii nu pot ajunge la şcoli, în multe zone ale judeţului drumurile fiind în continuare blocate de zăpadă.

"Am făcut o analiză punctuală cu domnul prefect, în comandament, în această dimineaţă, şi am ajuns la concluzia că din cauza problemelor create de starea vremii nu se poate ajunge la şcoli. Profesorii nu pot ajunge, e frig foarte mare, e zăpadă foarte mare, nu vrem să punem în pericol copiii, astfel că am decis ca toate şcoilile şi grădiniţele din Buzău să rămână închise joi şi vineri", a declarat, miercuri, şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, materia va fi recuperată ulterior, în funcţie de deciziile luate de conducerile fiecărei şcoli în parte.

În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt blocate, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, pe care pot circula doar maşinile sub 3,5 tone. De asemenea, sunt peste 20 de drumuri judeţene închise, din cauza nămeţilor care ating câţiva metri înălţime. În plus, 45 de comune cu satele arondate sunt în continuare nealimentate cu energie electrăc,

Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat, miercuri dimineaţă, că se încearcă redeschiderea DN 1 B Buzău-Prahova şi a DN 2 (E 85) Buzău-limita cu Vrancea.

Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise de la începutul acestei săptămâni.

  • Şi şcolile din Vrancea, judeţ afectat puternic de ninsori, rămân închise joi şi vineri

Potrivit şefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan, din cauza drumulor blocate de zăpadă şi a avertizării cod galben de ger s-a luat decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea să rămână închise.

"Pe directorii şcolilor îi rog să ia măsuri pentru supravegherea şi funcţionalitatea instalaţiilor de încălzire şi apă în toate şcolile şi grădiniţele din Vrancea. De asemenea, să dispună curăţarea zăpezii din dreptul unităţilor de învăţământ", a declarat, miercuri, şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan.

În Vrancea, cele mai multe artere naţionale şi judeţene sunt închise şi miercuri din cauza zăpezii. Drumarii au reuşit totuşi să deschidă un drum care face legătura între Focşani şi zona de munte, DN2M, pe care se poate circula de la Focşani spre Odobeşti, Reghiu, Andreiaşu şi Butucoasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici