Cursurile vor fi suspendate în şcoala şi grădiniţa din Întorsura Buzăului dacă gerul va persista

Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, intenţionează să suspende, marţi, cursurile în şcoala şi grădiniţa din localitate, dacă temperatura se menţine sub minus 30 de grade Celsius.

31 afișări
Imaginea articolului Cursurile vor fi suspendate în şcoala şi grădiniţa din Întorsura Buzăului dacă gerul va persista

Cursurile vor fi suspendate în şcoala şi grădiniţa din Întorsura Buzăului dacă gerul va persista (Imagine din arhivă; Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că în cursul dimineţii de luni au îngheţat câteva conducte de apă, astfel că au fost probleme cu furnizarea apei potabile la patru case particulare din oraş.

Băncilă a spus că va merge în unităţile de învăţământ din localitate pentru a vedea dacă sunt probleme, adăugând că dacă temperatura se menţine şi în cursul zilei de marţi la sub minus 30 de grade Celsius va lua decizia suspendării cursurilor, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

De asemenea, Leca Băncilă a afirmat că angajaţii Primăriei se vor deplasa în cursul zilei la oamenii nevoiaşi şi le vor oferi lemne de foc sau alte ajutoare.

La Întorsura Buzăului, termometrele au indicat, luni dimineaţă, minus 34,4 grade Celsius, la Sfântu Gheorghe s-au înregistrat minus 30 de grade Celsius, iar în zona municipiului Târgu Secuiesc şi la Baraolt au fost minus 29 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă au fost minus 36 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici