Curtea de Apel a anulat decizia ANI în cazul Mărioarei Vass privind conflictul de interese

Curtea de Apel a anulat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind conflictul de interese în cazul Mărioarei Vass, mama fostului consilier economic al premierului Andreea Paul Vass.

195 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a anulat decizia ANI în cazul Mărioarei Vass privind conflictul de interese

Andreea Paul Vass (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea Mărioarei Vass şi a dispus anularea deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate din februarie 2012, potrivit căreia aceasta a fost în conflict de interese după ce firma ei a primit două contracte în valoare de 21.180 de lei de la Primăria comunei Bobota, judeţul Sălaj, unde este consilier local.

Totodată, instanţa a admis şi solicitarea acesteia de suspendare a efectelor raportului ANI privind conflictul de interese, până la o decizie definitivă privind anularea documentului.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.

ANI anunţa, în februarie 2012, că mama consilierului economic al premierului Andreea Paul Vass, Mărioara Vass, este în conflict de interese, după ce firma acesteia a primit două contracte în valoare de 21.180 de lei de la Primăria comunei Bobota, judeţul Sălaj, unde aceasta este consilier local.

Anunţul ANI a fost transmis atunci la câteva ore după ce Andreea Paul Vass a anunţat că refuză nominalizarea pentru postul de ministru al Economiei, din motive personale.

ANI arăta că Mărioara Vass, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, judeţul Sălaj, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât a încheiat două contracte în valoare de 21.180 de lei, între SC MAVAS M&G SRL, societate în cadrul căreia deţine calităţile de administrator şi asociat unic, şi două unităţi de învăţământ preşcolar.

Finanţarea acestor contracte a fost asigurată din bugetul iniţial al comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior, iar Mărioara Vass a participat, în calitate de consilier local, atât la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cât şi la suplimentarea ulterioară a acestuia, preciza ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj să facă cercetări în cazul Mărioarei Vass privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. De asemenea, ANI a dispus începerea demersurilor în vederea anulării contractelor încheiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici