Curtea de Apel a respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului "Steaua României"

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, miercuri, ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului "Steaua României", decizia nefiind definitivă.

675 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului "Steaua României"

Curtea de Apel a respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului "Steaua României" (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

"Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în interesul pârâţilor de intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti", se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, dată miercuri.

Laszlo Tokes a anunţat, în cursul lunii aprilie, că îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis, europarlamentarul acuzând faptul că retragerea Ordinului "Steaua României" s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

Klaus Iohannis a anunţat, pe 3 martie 2016, că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cel care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României. Şeful statului preciza atunci că decizia sa vine ca urmare a hotărârii instanţei. Preşedintele a spus că atunci când statul român acordă o distincţie vrea să răsplătească pe cel distins şi să îi recunoască un merit, însă, în acelaşi timp, cel care primeşte decoraţia trebuie să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia.

Cu câteva zile înainte, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie deciseseră definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional "Steaua României".

Decoraţia i-a fost fost atribuită lui Laszlo Tokes în 2009 şi, în urma unor declaraţii, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a propus retragerea titlului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici