Curtea de Apel Alba Iulia a respins redeschiderea procesului în care e condamnat Gregorian Bivolaru

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, apelul declarat de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, în procesul în care a solicitat redeschiderea dosarului în care a fost condamnat la şase ani de executare pentru act sexual cu un minor, decizia fiind definitivă.

1043 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Alba Iulia a respins redeschiderea procesului în care e condamnat Gregorian Bivolaru

Curtea de Apel Alba Iulia a respins redeschiderea procesului în care e condamnat Gregorian Bivolaru

Miercuri, instanţa a respins apelul declarat de Gregorian Bivolaru în procesul penal în care a solicitat redeschiderea dosarului în care a fost judecat în lipsă şi condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Potrivit unui comunicat presă trimis miercuri corespondentului MEDIAFAX de reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia, magistraţii au menţinut hotărârea instanţei de fond, adică a Tribunalului Sibiu.

„Prin decizia penală definitivă de astăzi a Curţii de Apel Alba Iulia, de respingere a apelului, a fost menţinută sentinţa penală pronunţată în acest caz de instanţa de fond, Tribunalul Sibiu, de respingere a cererii persoanei condamnate de redeschidere a dosarului penal. Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, se arată în comunicat.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a susţinut, în 22 februarie, la termenul de judecare a apelului, că se află într-o „situaţie similară cu cea a lui Iisus, care a fost condamnat şi crucificat pe nedrept”, la finalul procesului, judecătorii spunând că se vor pronunţa în 14 zile, respectiv în data de 8 martie.

La procesul din 22 februarie a participat şi Mădălina Dumitru, partea vătămată din această condamnare, care a spus, în faţa judecătorilor, că viaţa ei a fost distrusă din 2004 până în 2017 şi a cerut, şi ea, redeschiderea procesului.

În acest caz, Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici