Curtea de Apel Suceava: Accesul studenţilor la cursuri nu poate fi condiţionat de testare, vaccinare sau trecere prin boală

  • Accesul studenţilor la activitatea didactică şi în căminele studenţeşti nu poate fi condiţionat de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală, a decis Curtea de Apel Suceava.
  • Decizia este definitivă.
500 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Suceava: Accesul studenţilor la cursuri nu poate fi condiţionat de testare, vaccinare sau trecere prin boală

Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului Suceava care a suspendat la cererea Ligii Studenţilor (LS Iaşi) şi a cinci studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) deciziile instituţiei de învăţământ prin care aceasta a condiţionat accesul studenţilor la activitatea didactică şi în căminele universităţii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală.

Decizia este definitivă.

În acest context, Liga Studenţilor Iaşi solicită în continuare demisia de onoare a conducerii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) pentru faptul că au susţinut până în ultimul moment deciziile universităţii.

Potrivit LS Iaşi, reprezentanţii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) au pornit o campanie de bullying pe reţelele de socializare şi pe grupurile interne de discuţii împotriva studenţilor care au contestat din toamnă deciziile UMFST. La unele cămine studenţeşti, s-au afişat liste cu studenţii nevaccinaţi cu scopul de a-i „umili public” (public shaming).

„Decizia instanţei reprezintă un veritabil precedent judiciar, fiind prima hotărâre judecătorească definitivă în ceea ce priveşte suspendarea unor acte administrative ale unei universităţi emise sub pretextul stării de alertă, de pe urma căreia profită toţi studenţii. Îi asigurăm pe toţi cei afectaţi că vom dispune de toate resursele intelectuale şi materiale pe care le avem pentru a duce dosarul la o hotărâre definitivă de anulare, având în vedere recuperarea prejudiciilor materiale care au fost create prin deciziile universităţii. Totodată, în perioada următoare, vom sancţiona prin mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie universităţile şi instituţiile publice care au adoptat măsuri similare, contrare principiilor de drept, normelor constituţionale şi prevederilor legale.” a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor (LS Iaşi).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
decizie,
test,
student

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici