Cutie cu aproape 1.400 cartuşe de război, găsită de un localnic din Argeş îngropată în curtea casei

O cutie metalică în care se aflau aproape 1.400 de cartuşe de război rămase neexplodate a fost descoperită, marţi, de un bărbat din oraşul argeşean Ştefăneşti, în timp ce făcea săpături în curtea locuinţei sale.

374 afișări
Imaginea articolului Cutie cu aproape 1.400 cartuşe de război, găsită de un localnic din Argeş îngropată în curtea casei

Cutie cu aproape 1.400 cartuşe de război, găsită de un localnic din Argeş îngropată în curtea casei (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, muniţia de război neexplodată a fost descoperită la o adâncime de o jumătate de metru, iar bărbatul a sunat imediat la 112, solicitând ajutorul pompierilor şi pirotehniştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Dispeceratul 112 a fost sesizat de un bărbat din oraşul Ştefăneşti, care în timp ce făcea săpături în curte a găsit muniţie de război rămasă neexplodată. La faţa locului au mers poliţişti şi pompieri ai ISU Argeş. Echipele de intervenţie au constatat că la o adâncime de aproximativ 60 de centimetri a fost găsită o cutie metalică aflată în stare avansată de corodare, care conţinea 1.397 de cartuşe de calibru 7,62 milimetri", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată şi transportată de către reprezentanţi ISU Argeş, în condiţii de siguranţă, cartuşele urmând să fie distruse într-un poligon.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici