Cutremurul din Albania. MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în misiune

Ministerul Apărării anunţă că în cursul zilei de marţi se vor deplasa în Albania două aeronave ale Forţelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi tehnică de intervenţie.

4197 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Albania. MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în misiune

MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în Albania

Echipa, alcătuită din 52 de specialişti, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în această dimineaţă, transmite Ministerul Apărării.

Misiunea va fi executată la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai arată sursa citată.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4, produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a 14 persoane şi rănirea altor 600.

Patriarhia, mesaj după cutremurul din Albania: Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedaţi

Reprezentanţii Patriarhiei Române informează că transmit, din partea clerului şi a credincioşilor, un mesaj de solidaritate Bisericii Ortodoxe din Albania după cutremurul de marţi dimineaţă. „Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi însănătoşirea celor răniţi”, mai transmite Patriarhia.

„În semn de sinceră compasiune cu toţi cei afectaţi de cutremurul care a avut loc astăzi, 26 noiembrie 2019, în Albania, Patriarhia Română transmite Bisericii Ortodoxe din Albania şi întregului popor albanez un mesaj de solidaritate din partea clerului şi a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române. În faţa tragediei provocate de cutremurul care a rănit sute de oameni, a curmat mai multe vieţi omeneşti şi a provocat mari pagube materiale, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea celor răniţi”, informează Patriarhia Română, printr-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici