Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6.4 în Albania. Cel puţin 21 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. FOTO, VIDEO

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs marţi dimineaţă în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala ţării, Tirana, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM). O replică a seismului s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade.

11084 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6.4 în Albania. Cel puţin 21 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. FOTO, VIDEO

Cutremur puternic, cu magnitudinea de 6.4 în Albania. Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. FOTO, VIDEO

UPDATE ora 20:35 Bilanţul cutremurului din Albania a ajuns la 21 de morţi şi circa 600 de răniţi

Cel puţin 21 de persoane au murit, iar câteva sute au fost rănite în urma cutremurului produs în Albania, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează cotidianul La Repubblica.

Potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Ministerul de Interne de la Tirana, 21 de persoane au murit, iar aproximativ 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în Albania.

Cel puţin 43 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături.

Echipele de intervenţie continuă căutarea persoanelor dispărute.

Premierul Albaniei, Edi Rama, a vizitat oraşul Thumane, unde s-a întâlnit cu membri ai familiilor sinistrate.

UPDATE ora 19:25 Bilanţul cutremurului din Albania a ajuns la 18 morţi şi circa 600 de răniţi

Cel puţin 18 persoane au murit, câteva sute au fost rănite, iar 42 sunt dispărute în urma cutremurului produs în Albania, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează cotidianul La Repubblica.

Potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Ministerul de Interne de la Tirana, 18 persoane au murit, 42 sunt dispărute, iar aproximativ 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în Albania.

UPDATE MApN anunţă că în cursul zilei de marţi se vor deplasa în Albania două aeronave ale Forţelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi tehnică de intervenţie.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 13.50 Bilanţul cutremurului de 6,4 grade din Albania a ajuns la 14 morţi

Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în Albania, în apropierea capitalei Tirana, a informat Ministerul Apărării, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Ministrul Sănătăţii a informat de asemenea că unii dintre răniţi se află în stare gravă.

Aproximativ 400 de soldaţi instalează corturi în cele două oraşe afectate pentru a adăposti oamenii rămaşi fără locuinţă.

UPDATE ora 10.55 Bilanţul cutremurului de 6,4 grade din Albania a ajuns la şase morţi

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puţin saşe persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor şase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în oraşul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-şi salva nepotul, în oraşul Thumane, unde a mai murit încă o persoană. Alţi trei oameni au decedat în oraşul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare din Albania a anunţat demersurile întreprinse de pompieri şi de forţele amate pentru a salva civilii prinşi sub clădirile prăbuşite în oraşul Durres. Conform estimărilor, mai multe persoane rănite sau decedate ar putea fi captive sub ruine.

Mişcarea seismică a fost resimţită în înreaga ţară, precum şi în Italia şi în oraşul Novi Sad din Serbia.

UPDATE ora 10.15 MAE anunţă că nu există niciun cetăţean român printre victimele cutremurului din Albania

MAE a transmis, marţi, că nu există niciun cetăţean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,3, produs în apropierea oraşului Durres, Albania, în timpul căruia au murit patru persoane şi au fost rănite 150.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea oraşului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Cetăţenii români afectaţi, precizează MAE, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +355 694036352.

UPDATE ora 09.10 Cel puţin patru morţi şi 150 de răniţi în urma seismului

Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana a determinat moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de sursele locale, citate de contidianul The Washington Post.

Victimele din rândul populaţiei au fost însoţite de prăbuşirea mai multor clădiri din regiunea afectată, conform oficialilor locali. Autorităţile de la Tirana fac apel la evacuarea locuinţelor supuse riscului prăbuşirii de către populaţia aflată în pericol.

UPDATE ora 8.50 Replică cu magnitudinea de 5,4 grade, după cutremurul de 6,3 grade produs dimineaţă în Albania

O replică a seismului cu magnitudinea de 6,3 grade produs marţi dimineaţă în Albania, s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

Mişcarea seismică a avut loc la două ore distanţă faţă de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Replica cutremurului a avut loc la o adâncime de 10 km, având epicentrul la o distanţă de 47 de kilometri nord-vest de capitala Tirana şi la 27 de kilometri nord de localitatea Durres.

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
albania,
cutremur,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici