Dâmboviţa: Judecătoria din Pucioasa funcţionează cu un singur judecător

Judecătoria din localitatea Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, instanţă aflată pe raza Curţii de Apel Ploieşti, a funcţionat anul trecut din 15 septembrie şi funcţionează şi în prezent cu un singur judecător, în 2009 pe rolul acestei instanţe fiind peste 3 000 de dosare.

786 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Judecătoria din Pucioasa funcţionează cu un singur judecător

Dâmboviţa: Judecătoria din Pucioasa funcţionează cu un singur judecător

Preşedintele Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul Valentina Gheorghe, a afirmat, vineri, la prezentarea raportului de activitate al Curţii pe anul 2009, că la Judecătoria din localitatea Pucioasa toate dosarele revin singurului judecător care lucrează la această instanţă.

Conform raportului Curţii de Apel Ploieşti, la Judecătoria din Pucioasa volumul de activitate anul trecut a fost de 3.306 dosare, cu 390 de dosare mai mult decât în anul 2008.

Peste 71 la sută dintre acestea au fost soluţionate, operativitatea la Judecătoria din Pucioasa fiind cu peste opt procente mai scăzută decât în anul 2008 şi cu aproape trei procente mai mică decât operativitatea medie a judecătorilor la nivel naţional.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul Simona Buzoianu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că anul trecut, până la data de 15 septembrie, la Judecătoria Pucioasa au lucrat trei judecători, însă doi dintre aceştia au promovat la Tribunal. Astfel, singurul judecător rămas este şi preşedintele instanţei de judecată şi, începând cu 15 septembrie 2009, soluţionează singur toate dosarele.

Conform raportului Curţii de Apel Ploieşti, la sfârşitul anului 2009, la instanţele din raza Curţii de Apel Ploieşti erau 91 de posturi vacante, dintre care 37 pentru judecători, 45 pentru grefieri şi nouă pentru alte categorii de personal, cum ar fi funcţionari publici şi personal contractual.

Cele mai multe posturi vacante, respectiv 20, sunt la Tribunalul Prahova şi la judecătoriile arondate acestuia. Alte zece posturi de judecător sunt vacante la Tribunalul Dâmboviţa şi la judecătoriile arondate acestora şi alte şapte la Tribunalul Buzău şi la judecătoriile arondate acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici