Dâmboviţa: Trei străini, probabil irakieni, găsiţi într-un TIR care a adus fier din Turcia

Două femei şi un bărbat, de naţionalitate străină, probabil irakieni, au fost găsiţi, joi seară, într-un TIR care a transportat produse finite de fier din Turcia la Parcul Industrial din incinta Uzinei Automecanica Moreni, judeţul Dâmboviţa.

2 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Trei străini, probabil irakieni, găsiţi într-un TIR care a adus fier din Turcia

Dâmboviţa: Trei străini, probabil irakieni, găsiţi într-un TIR care a adus fier din Turcia

Două femei şi un bărbat, de naţionalitate străină, probabil irakieni, au fost găsiţi, joi seară, într-un TIR care a transportat produse finite din fier şi aluminiu din Turcia la Parcul Industrial din incinta Uzinei Automecanica Moreni, judeţul Dâmboviţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului Pamela Ropotan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, persoanele în cauză au fost descoperite la momentul recepţiei mărfii, iar beneficiarii fierului au sunat de urgenţă la Poliţie.

Din primele cercetări a reieşit că şoferul ITR-ului este de naţionalitate turcă, iar cele trei persoane găsite sunt, probabil, irakieni.

"Cei trei au fost găsiţi la SC Arctic S.A. Găeşti - Punctul de lucru Moreni de salariaţii societăţii, în timp ce descărcau materiale din fier şi aluminiu dintr-un autotractor sosit din Turcia. Ei erau ascunşi în semiremorca autotractorului. Din cercetări s-a stabilit că şoferul autotractorului a adus din Turcia materialele din aluminiu, intrând în România la data de 12 decembrie 2007 prin vama Giurgiu, după care s-a prezentat la Vama din Municipiul Târgovişte, unde a rămas şi pe timpul nopţii, până în dimineaţa zilei de joi, când a efectuat vămuirea şi a continuat deplasarea către municipiul Moreni, unde a fost depistat. Cele trei persoane străine au fost predate lucrătorilor Oficiului Român pentru Imigrări - Biroul pentru Străini Dâmboviţa, care le vor audia în prezenţa unui interpret autorizat şi îi va conduce la Centrul de Cazare şi Proceduri al Străinilor din Otopeni", a declarat Pamela Ropotan, purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa.

Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care au fost aduşi cetăţenii străini şi a tragerii la răspundere a celor vinovaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici