„Ochii pe mine!” Sănătate de lux, venituri de criză. Dan Doroftei, director executiv la Enayati Medical City, despre medicina viitorului: „În SUA, se pune accentul pe prevenţie!”

  • Dan Doroftei: ,,Nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale.”
  • Dan Doroftei: ,,Ar fi păcat, numai pentru faptul că cineva lucrează la stat, să nu beneficiezi de experienţa lui, atâta timp cât poate performa şi la privat.”
  • Dan Doroftei: ,,Sistemul din Diagnoză din România este de prin 1999. Dacă eu am o boală căreia i s-a descoperit un diagnostic mai nou, nu figurez acolo.”
410 afișări
Imaginea articolului „Ochii pe mine!” Sănătate de lux, venituri de criză. Dan Doroftei, director executiv la Enayati Medical City, despre medicina viitorului: „În SUA, se pune accentul pe prevenţie!”

„Ochii pe mine!” Sănătate de lux, venituri de criză. Dan Doroftei, director executiv la Enayati Medical City, despre medicina viitorului: „În SUA, se pune accentul pe prevenţie!”

Dan Doroftei, director executiv la centrul Enayati Medical City, invitat joi seara în cea de-a doua parte a emisiunii ,,Ochii pe mine” cu Vlad Craioveanu, îţi spune cum arată medicina viitorului, dar şi cât ne costă serviciile medicale de lux, raportate la veniturile noastre.

Visul american vs. visul românesc

Dan Doroftei şi-a construit cariera în SUA, acolo unde a lucrat iniţial în domeniul bancar şi ulterior în cel medical. După 12 ani de America şi zece ani de experienţă în dezvoltarea proiectelor de sănătate s-a întors în România unde vrea să aplice tot ce a învăţat de-a lungul timpului.

Acum, este director de dezvoltare al proiectului Enayati Medical City, un oraş medical de lux, cu servicii medicale – centru integrat de oncologie şi recuperare, dar şi spital de recuperare pentru îngrijirea vârstnicilor – la standard de excelenţă. Ce spune însă despre medicina din SUA?

Dan Doroftei,: ,,Se pune accentul pe prevenţie!”

 ,,Foarte mult se pune accentul pe prevenţie şi în a ţine pasul cu medicina. Participasem acum doi ani la o conferinţă, şi cu ocazia asta am aflat şi eu că Sistemul din Diagnoză din România, este de prin 1999. Ceea ce înseamnă că, dacă eu am o boală căreia i s-a descoperit un diagnostic mai nou au o comorbiditate mai nouă eu nu figurez acolo. Acolo s-a ajuns de se schimbă la 2-3 ani. Asta nu este o schimbare uşoară, dar măcar o dată la zece ani, am putea să facem un efort.”

Dan Doroftei, despre personalul medical angajat în centrul Enayati Medical City

,,Avem într-adevăr şi medici, personal medical în general, chiar şi asistente medicale care au venit din străinătate. Sincer, ar fi păcat, după părerea mea, numai pentru simplul fapt că cineva lucrează la stat, să nu beneficiezi de experienţa şi de calificarea persoanei respective, atâta timp cât poate performa şi la privat. Mă rog, mentalităţile sunt diferite, dar se poate lucra!”

Dan Doroftei: ,,Nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale!”

În ceea ce priveşte medicina de stat din România, Dar Doroftei nu este chiar atât de optimist. Speranţa moare însă ultima.

„Întodeauna m-am mândrit cu acest proiect şi cu faptul că în doi ani jumătate l-am dus de la stadiul de autorizare la a-l deschide acum. Doi ani şi jumătate aş spune că ar dura procesul de fezabilitate pentru o parte dintr-un spital de aceeaşi dimensiune... Sincer, nu cred că până în 2027 România va avea prea multe spitale regionale”, conchide Dan Doroftei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici