Dăncilă a anunţat că va aborda subiectul remanierii la Cotroceni/ „Consultările nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate ca să dai jos Guvernul”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după şedinţa BPN al PSD, că la consultările de la Palatul Cotroceni va aborda în discuţia cu Preşedintele Klaus Iohannis situaţia ministerelor conduse de miniştri interimari. Şeful statului a anunţat deja că nu îl va numi vicepremier pe Titus Corlăţean.

445 afișări
Imaginea articolului Dăncilă a anunţat că va aborda subiectul remanierii la Cotroceni/ „Consultările nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate ca să dai jos Guvernul”

Dăncilă a anunţat că va aborda subiectul remanierii la consultările de la Cotroceni

”Despre interimat discutăm la Cotroceni”, a declarat Viorica Dăncilă.

PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere. Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va numi pe Titus Corlăţean vicepremier, aşa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”.

Prin urmare, este posibil ca la reuniunea CEx de vineri, social-democraţii să discute despre o nouă nominalizare pentru funcţia de vicepremier, în contextul anunţului şefului statului.

Referitor la ceilalţi trei miniştri propuşi de PSD, Klaus Iohannis a declarat, marţi la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

Dăncilă: Consultările nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate ca să dai jos Guvernul

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, referitor la discuţiile de la Cotroceni, că acestea nu sunt pentru formarea unei alte majorităţi pentru a înlocui Guvernul. Ea i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că nu trebuie să aibă atacuri permanente la PSD, ci să respecte Constituţia.

„În cadrul Biroului Permanent de astăzi am vorbit despre mandatul cu care vom merge la consultările cu preşedintele României, am discutat despre dialogul pe care l-am avut cu reprezentanţii Comisiei Europene dar şi cu preşedintele socialiştilor europeni de la Bruxelles, am desemnat purtătorul de cuvânt al partidului şi am luat act de demisia trezorierului partidului. Am discutat despre Congres, despre faptul că în CEx pe care îl vom avea vineri, fiecare va veni cu o dată pentru congres, o dată argumentată, astfel încât să luăm cea mai bună decizie, decizie care bineînţeles va fi stabilită prin vot. Aşa cum am menţionat încă de la preluarea mandatului de preşedinte interimar al PSD vreau ca toate deciziile să fie discutate în forurile statutare ale partidului, astfel încât fiecare să ne spunem punctul de vedere, iar decizia finală bineînţeles aparţine majorităţii”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul BPN al PSD.

Premierul a adăugat că discuţiile de la Cotroceni ar trebui să aibă scopul de a găsi un consens între partide şi nu încercarea de a forma o majoritate care să dărâme Guvernul.

„PSD a înţeles foarte bine rezultatul votului. Am spus că nu o să mai vorbim de justiţie. Nu am dat şi nici nu se vor da ordonanţe de urgenţă pe coduri, cum a fost făcut în Guvernul Cioloş. Avem foarte mare deschidere a aaduce echilibru şi consens în socuietate. Toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie respectată Constituţia României. Consultările de la Cotroceni presupun să ajungem la un punct de vedere comun cu toate partidele. Îi transmit preşedintelui României că e important ca şi dânsul să fie un exemplu în respectarea Constituţiei. Ca să mergi la consultări nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate pentru a da la o parte Guvernul României. Asta nu se încadrează în prevederile Constituţiei. Cred că atacurile permanente la PSD nu trebuie să le aibă Preşedintele României. El trebuie să se adreseze tuturor românilor, indiferent de opţiunea lor politică. Eu când sunt premier sunt al tuturor românilor”, a completat preşedintele interimar al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici