Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciunul dintre cele două subiecte din justiţie/ Nu am discutat despre ministrul Justiţiei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, contrar afirmaţiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiţiei.

3260 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciunul dintre cele două subiecte din justiţie/ Nu am discutat despre ministrul Justiţiei

Dăncilă: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte din justiţie

"Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declaraţia vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare - redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a spus Tudorel Toader.

„Nu am discutat despre ministrul Justiţiei”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în şedinţa Biroului Naţional Permanent nu s-a discutat situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi că acesta, pe lângă sprijinul premierului trebuie să aibă şi sprijin politic.

"E dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere. Aşa este în democraţie. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie. Suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru 2019, având în vedere că trebuie să mărim alocaţiile, să avem bani pentru investiţii. De aceea vom face şi şedinţa de Guvern de mâine", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de şedinţa anunţată de Liviu Dragnea şi care îl viza pe Tudorel Toader, Dăncilă a răspuns: "Domnul preşedinte Liviu Dragnra va vorbi despre acest subiect. Dacă dumnealui a făcut acest anunţ înseamnă că va fi o întâlnire legată de discuţii cu privire la dl Toader. Pe lângă susţinerea premierului e nevoie ca fiecare ministru să aibă susţinere politică".

Social democraţii urmează să discute în coaliţie dacă îl mai susţin pe Tudorel Toader. Lista nemulţumirilor este însă tot mai lungă şi cuprinde lipsa a două ordonanţe importante, care au fost cerute în mod repetat: OUG pe contestaţie în anulare şi OUG pe Codurile Penale.

Printre nemulţumirile la adresa lui Tudorel Toader se numără faptul că nu a fost emisă Ordonanţa pentru modificarea Codului penal şi a Codului de Procedură penală şi cea legată de completurile de 5 judecători.

Nemulţumiri sunt legate şi de actele emise deja la propunerea lui Tudorel Toader. Acestuia i se reproşează că nu a dezbătut cu magistraţii OUG 7 înainte de a fi emisă, astfel încât să nu pună într-o situaţie sensibilă Guvernul.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri că în partid există o stare de nemulţumire cu privire la Tudorel Toader şi că va exista o discuţie legat de această situaţie după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici