Dăncilă are îndoieli că ar semna o plângere pe numele lui Iohannis, dar nu e de acord ca preşedintele să-şi „încalce” atribuţiile/ Ce a jignit-o cel mai tare pe şefa Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, într-un interviu pentru Antena 3, că nu ştie dacă ar semna o plângere pentru înaltă trădare pe numele preşedintelui, dacă ultima semnătură i-ar aparţine, deoarece are experienţa propriei plângeri şi ştie cât este de neplăcut.

1082 afișări
Imaginea articolului Dăncilă are îndoieli că ar semna o plângere pe numele lui Iohannis, dar nu e de acord ca preşedintele să-şi „încalce” atribuţiile/ Ce a jignit-o cel mai tare pe şefa Guvernului

Dăncilă are îndoieli că ar semna o plângere pe numele lui Iohannis

"Nu ştiu dacă aş semna această cerere, pentru că eu am avut această acuzaţie şi stiu ce neplăcut a fost pentru mine să pot să le explic partenerilor strategici ce se întamplă, fără a fi vreun argument.

Trebuie făcută o analiză ce e în interesul României din acţiunile preşedintelui, să îi ceri preşedintelui, premierului, liderilor politici care fac afirmaţii, toate ar trebui să fie analizate şi stopate într-un anumit fel, toate aceste decizii care duc la prejudiciu de imagine a ţării tale nu trebuie trecute cu vederea", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Premierul a făcut referire la dosarul care a vizat-o în urma plângerii făcute de liderul PNL Ludovic Orban şi care a fost clasat.

"Nu am primit înştiinţarea că dosarul a fost clasat, am văzut declaratiile legate de acest dosar care a adus un deserviciu major României", a mai spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat recent că plângerea pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis va fi depusă în 2019.

"Da, anul viitor (n.r.: plângerea penală). În noaptea de anul nou. La începutul anului viitor să vedem dacă se face în timpul vacanţei parlamentare sau după începerea sesiunii parlamentare. Urmează să avem răspuns zilele acestea", a declarat Liviu Dragnea.

Dăncilă: Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul îşi alege miniştrii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu preşedintele decide asupra selectării miniştrilor şi că şeful statului nu poate fi lăsat să îşi încalce atribuţiile, deoarece se va ajunge în punctul în care preşedintele va face nominalizarea ca să fie acceptaţi miniştrii propuşi.

"Pentru domnul preşedinte <<de îndată>> nu înseamnă acelaşi lucru ca pentru majoritatea românilor. I-am spus că pentru mine, pentru noi ca ţară este important să avem guvernul complet pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE. Nu poţi să trimiţi refuzul că nu îţi place ţie", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

"Vedem ce măsuri vom lua. Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul este respronsabil pentru formarea guvernului, îşi aduce miniştrii care pot aduce plus valoare. Dacă lăsăm preşedintele cu ce ministru e de acord, avem surpriza să spună că desemnează el un ministru ca să fie şi acceptat", a mai spus prmeierul.

Viorica Dăncilă a anunţat vineri că preşedintele Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi,chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele de constatare a vacantării celor 2 funcţii.

CCR a decis, pe 19 decembrie, cu privire la admiterea conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie că şeful statului Klaus Iohannis este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru" şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Astfel, conform deciziei Curţii, Klaus Iohannis trebuia să semneze decretele de revocare ale miniştrilor demisionari ai Transporturilor şi Dezvotării, Lucian Şova şi Paul Stănescu. Totodată, şeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Şeful statului i-a respins iniţial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

A doua oară, preşedintele a anunţat că va lua decizia după 1 decembrie. Totuşi, în data de 7 decembrie, preşedintele amânat din nou luarea unei decizii pe motiv că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

Dăncilă: Preşedintele nu şi-a cerut niciodată scuze. Lucrurile spuse i-au lipit o etichetă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că şeful statului Klaus Iohannis nu şi-a cerut niciodată scuze pentru ieşirile sale care au vizat-o şi că nu aşteaptă să fie tratată special pentru că e femeie, dar comportamentul lui Iohannis îi pune o etichetă chiar preşedintelui.

"Când jignirile vin de la preşedinte, este cu atât cu atât mai neplăcut, pentru că trebuie să aibă altă atitudine. Nu l-am văzut adversar. Ca să fii adversar, trebuie să mergi într-o luptă, eu nu am o lupta cu prşedintele Iohannis. Lupta mea este ca acest guvern susţinut de cei doi lideri- Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, colegii din alianţă PSD-ALDE, să ducă la capăt ce a început, o lupta a noastră. Nu aş vrea să pierdem energia luptând cu oameni care au alte interese", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Întrebată dacă preşedintele şi-a cerut scuze, Dăncilă a spus: "Niciodată, mi-ar fi plăcut să aud acest lucru, preşedintele nu a făcut-o. Nu e bine în primul rând pentru dânsul. Am trecut şi am mers mai departe, dar lucrurile spuse i-au lipit o etichetă, că nu poate avea consens, că poate jigni o femeie. Nu aştept un tratament aparte că sunt femeie premier, dar nu e normal ca preşedintele să jignească, să ceară de 7 ori demisia fără argumente solide".

Anterior, Viorica Dăncilă a spus că este jignită de ieşirile publice ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa sa şi că acestea nu ar trebui să existe la adresa niciunei femei. Întrebată ce a jignit-o, Dăncilă a spus că expresiile "femeia aceasta" şi "nu ştie funcţionarea statului".

Dăncilă, atac la Ludovic Orban: Am mai văzut premieri care se desemnau singuri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că s-a gândit la un moment dat să facă plângere pe numele liderului PNL Ludovic Orban, dar că a renunţat, susţinând că nu îl consideră adversar politic şi a mai văzut "premieri care se desemnau singuri".

"Nu am avut nicio discuţie legată de acest aspect, dar m-am gândit mult timp dacă să nu îl acuz eu pe Ludovic Orban de prejudicii aduse României şi declaraţii calomnioase la adresa premierului, dar apoi m-am gândit că aş face ce a făcut dumnealui. Dar mă gândesc că oare nu vor urma altele? Că dacă vrei să strici imaginea cuiva, aceste plângeri au devenit frecvente. S-a născut instituţia denunţătorului de care mulţi profită şi este cea mai dăunătoare pentru România", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Întrebată dacă Ludovic Orban este adversarul său, Dăncilă a afirmat: "Nu m-aş raporta la Ludovic Orban. Suntem foarte diferiţi. Am mai văzut premieri care se desemnau singuri. Ca să devii premier, partidul trebuie să câştige încrederea cetăţenilor, să facă o majoritate. Cred că adversarii politici sunt cei din Opoziţie în campanie electorală, dar nefiind în campanie nu îmi doresc adversari politici, ci oameni cu deschidere care să se implice în proiecte importante pentru ţară. Acest lucru arată incapacitatea de a gasi solutii şi e uşor să îţi jigneşti adversarul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici