Dani Mocanu, cântăreţ de manele, judecat pentru versuri ce instigă la ură împotriva femeilor

Danu Mocanu, cântăreţ de manele, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurori, după ce a postat pe Youtube un videoclip al unei melodii în care instigă la ură şi discriminare împotriva femeilor, clipul înregistrând peste 20 milioane de vizualizări.

7776 afișări
Imaginea articolului Dani Mocanu, cântăreţ de manele, judecat pentru versuri ce instigă la ură împotriva femeilor

Dani Mocanu, cântăreţ de manele, judecat pentru versuri ce instigă la ură împotriva femeilor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, procurorii au trimis în judecată un bărbat, interpret de muzică, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare.

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, anunţă parchetul.

Conform unor surse judiciare, persoana vizată de acest dosar este Dani Mocanu.

„(...)Să n-o laşi să gândească, să-i pui stop la idei/ Să nu îi dai valoare, decât ca la un câine/ N-o duce la restaurant, ţine-o în cas', pe pâine”, sunt doar câteva dintre versurile în urma cărora s-au sesizat organele de anchetă.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Piteşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici