Daniel Funeriu vrea să încheie un parteneriat cu studenţii

Ministrul Educaţiei şi reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România au discutat, marţi dimineaţă despre problemele studenţilor, liderul acestora declarând după întâlnire că Daniel Funeriu a fost de acord cu semnarea unui parteneriat pentru soluţionarea revendicărilor.

21 afișări
Imaginea articolului Daniel Funeriu vrea să încheie un parteneriat cu studenţii

Daniel Funeriu vrea să încheie un parteneriat cu studenţii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cezar Haj, a declarat, la finalul întâlnirii de aproximativ o oră cu ministrul Daniel Funeriu, că ministrul a fost de acord cu semnarea unui parteneriat care să ducă la rezolvarea problemelor ridicate de studenţi.

Reprezentanţii ANOSR au prezentat ministrului priorităţile studenţilor cu privire la Legea educaţiei, referitoare la reprezentativitatea acestora în toate structurile, independenţă.

De asemenea, studenţii au cerut ca statutul lor să fie inclus în Legea educaţiei, căminele să fie unităţi non-profit, universităţile să fie depolitizate, activitatea de voluntariat să fie recunoscută, iar bursele pentru doctoranzi să fie achitate.

Ministrul i-a asigurat pe studenţi că există bani pentru burse, dar şi pentru tabere, la nivelul celor de anul trecut.

Haj a arătat că dacă solicitările lor nu vor fi cuprinse în Legea educaţiei, vor trece la proteste.

"Plecăm paşnici, mulţumiţi parţial, dar suntem încă sceptici până la apariţia legii, pentru a vedea dacă aceasta conţine ceea ce noi am cerut. Sperăm ca ministrul să acţioneze, astfel încât să nu fim obligaţi să ieşim în stradă", a declarat Haj.

Ministrul Funeriu se va mai întâlni marţi, cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) şi cei ai Uniunii Studenţilor din România (USR).

UNSR a început, luni, protestele în faţa sediului Ministerului Educaţiei şi a anunţat că de miercuri, acţiunile se vor desfăşura în mai multe centre universitare din ţară (Craiova, Timişoara, Iaşi, Bacău, Reşiţa, Târgu Jiu, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti), dacă în urma discuţiilor de marţi nu li se rezolvă cererile.

Studenţii cer majorarea burselor, creşterea bugetului pentru tabere, ei fiind nemulţumiţi şi că nu au fost consultaţi privind Legea educaţiei.

Ministerul Educaţiei a arătat însă că protestele sunt nejustificate şi a precizat că fondul pentru bursele studenţeşti nu s-a redus, fiind la nivelul celui din 2009, dar că universităţile decid cuantumul efectiv al burselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici