Daniel Mitulescu: Papan era unul din puţinii deţinuţi care aveau şanse de a fi reabilitaţi

Producătorul lungmetrajului "Eu când vreau să fluier, fluier", Daniel Mitulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că Papan Chilibar, care a jucat în film şi care a fost reţinut de poliţie, miercuri, fiind cercetat pentru spargeri de locuinţe, era unul dintre deţinuţii care aveau şanse de reabilitare.

112 afișări
Imaginea articolului Daniel Mitulescu: Papan era unul din puţinii deţinuţi care aveau şanse de a fi reabilitaţi

Daniel Mitulescu: Papan era unul din puţinii deţinuţi care aveau şanse de a fi reabilitaţi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Actorul amator Papan Chilibar, interpretul unui rol secundar în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni, alături de alte două persoane, fiind cercetat pentru spargeri de locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi dimineaţă, că bărbatul a avut patru complici, dintre care doi au fost ridicaţi miercuri seară, unul era deja în arest pentru alte fapte, iar altul este, în continuare, urmărit.

"Suntem surprinşi de ce s-a întâmplat", a spus Mitulescu. "De când l-am luat pe Papan la Berlin, am avut o colaborare foarte bună cu el. El era unul din puţinii deţinuţi care aveau şanse de reabilitare", a mai spus producătorul filmului regizat de Florin Şerban, care a primit două premii la Berlin. "Aproape 90% dintre foştii deţinuţi recidivează, dar cu Papan ne-am gândit că va fi altfel", a adăugat Mitulescu.

Papan Chilibar a fost prezent, de altfel, în februarie, pe covorul roşu, la premiera mondială a filmului la Berlinală. Atunci, el a declarat pentru Realitatea TV că îşi doreşte să aibă în fiecare zi covorul roşu. Tot atunci, acesta a mărturisit că lucrează cu ziua.

Daniel Mitulescu a spus că, de luni, Papan Chilibar urma să fie înscris la şcoală, în clasa a doua, şi urma să aibă un loc de muncă stabil. De asemenea, Chilibar avea planuri să dea examenul pentru obţinerea carnetului de conducere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat, joi, că suspecţii ar fi comis infracţiunile în luna ianuarie, când au spart trei locuinţe situate la parter sau la etajul 1 ale unor blocuri din Sectorul 3. Modul de operare al celor cinci era escaladarea pereţilor şi forţarea geamurilor respectivelor case.

Prejudiciul estimat, până în prezent, de anchetatori este de peste 80.000 de lei.

Într-unul din cazuri, suspecţii ar fi spart sediul unei societăţi comerciale, de unde au furat dintr-o casă de bani.

Cei trei bărbaţi ridicaţi miercuri seară sunt, în prezent, cercetaţi pentru furt.

Papan Chilibar a mai fost închis doi ani, pentru spargeri de locuinţe.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban , este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

La 1 aprilie, filmul a fost difuzat în Penitenciarul Jilava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici