Dansatorii la bară îşi doresc să participe la Jocurile Olimpice

  • Break dance-ul va avea prima apariţie olimpică la Jocurile de la Paris.
  • Dansatorii la bară consideră că în curând ar putea fi rândul lor să ajungă în lumina reflectoarelor.
  • Dansul la bară a fost recunoscut ca sport de către Asociaţia Globală a Federaţiei Internaţionale a Sporturilor (GAISF) în 2017.
83 afișări
Imaginea articolului Dansatorii la bară îşi doresc să participe la Jocurile Olimpice

Dansatorii la bară îşi doresc să participe la Jocurile Olimpice

Practicat iniţial în esenţă la cabarete şi în cluburi de striptease, dansul la bară a primit statutul de sport, având ca specific mişcări solicitante din punct de vedere fizic. Jade Split şi Marion Amber, sunt exerciţii denumite după stripteuze celebre.

La studioul The Wild Pole din centrul Parisului, stripteuze pe tocuri înalte se antrenează alături de femei care caută să facă mişcare. Unii bărbaţi au început, de asemenea, să danseze la bară.

„Găsesc că este păcat că unii vor să disocieze originea disciplinei şi sportul în sine. Pentru că, dacă acum este un sport, este pentru că dansatoarele de cabaret au fost primele care au dat lecţii de pole dance", a declarat pentru Reuters Elodie Katze, co-fondatoare a Wild Pole Studio.

Există competiţii de dans la bară în întreaga lume, dar, potrivit preşedintelui Federaţiei Franceze de Dans, Charles Ferreira, va fi nevoie de timp pentru ca acest sport să devină un eveniment olimpic.

„Poate peste 10 ani sau ceva de genul acesta. Pentru ca acest lucru să funcţioneze, are nevoie de o prezenţă în social media, trebuie să ajungă la un public tânăr", a declarat el pentru Reuters.

„Este un sport foarte fizic. Sunt trucuri care mie mi-a luat trei ani să le fac pentru că nu aveam încă forţă", a declarat Clara Pauchet, instructor de dans la bară în Lannion, în Bretania.

„Când văd că break dance-ul este la Jocurile Olimpice din 2024, atunci pole dance-ul chiar are argumente solide pentru a avea un loc. Când văd ce cere de la corp, nu văd diferenţa dintre gimnastica cu bare paralele şi o bară verticală. Cred că are cu adevărat locul său", a adăugat ea.

În timp ce o etichetă olimpică ar stimula cu siguranţă sportul şi ar ajuta la creşterea afacerilor, unii cred că ar putea lipsi disciplina de esenţa sa.

„Este o sabie cu două tăişuri. Este adevărat că este foarte bună pentru această disciplină, deoarece o va legitima, chiar dacă nu-mi place să folosesc acest cuvânt", a declarat Anna Gorynsztejn, coproprietar al Wild Pole Studio.

„În ochii oamenilor, va deveni mai puţin senzuală. Dar asta face parte din disciplină şi nu vreau să fie codificată şi să fie oameni care să-mi spună cum ar trebui să fac. Riscul este să ne pierdem sufletul".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici