Date oficiale: 70 de paturi în plus pentru arşi în România făcute în ultimii doi ani

300 de paturi pentru arşi sunt în reţeaua Ministerului Sănătăţii, a Administraţiei Locale şi a Academiei Române, numărul acesta crescând cu doar 70 în ultimii doi ani, în timp ce proiectul pentru cele patru centre mari de arşi, început în 2012, va fi finalizat în 2019, anunţă Ministerul Sănătăţii.

222 afișări
Imaginea articolului Date oficiale: 70 de paturi în plus pentru arşi în România făcute în ultimii doi ani

Date oficiale: 70 de paturi în plus pentru arşi în România făcute în ultimii doi ani

“Numărul total de paturi arşi în 2015 - 2017 din reţeaua Ministerului Sănătăţii, a Administraţiei Locale şi a Academiei Române: 2015 - 227; 2016 - 282; 2017 – 298”, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, în ultimii doi ani, 28 de supravieţuitori ai incendiului din Colectiv au fost trataţi peste hotare. În 2018, numărul acestora este de 23.

“În perioada 01.01.2017 - 15.10.2018 au beneficiat de finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru tratament în străinătate un număr de 28 de pacienţi răniţi în clubul Colectiv. Plăţile efectuate au fost de: 84.0545,34 EUR, 3.317,04 GBP, 6.000 SEK şi 45541 USD”, mai arată instituţia.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţă că numărul pacieţilor cu arsuri, care se tratează peste hotare, este în creştere.

“Menţionăm că numărul persoanelor care beneficiază de tratament în străinătate este într-o continuă dinamică. Ţările în care pacienţii au efectuat/efectuează tratamentele sunt: Israel, Germania, Belgia, Olanda, Franţa, Suedia şi Anglia”, se mai arată în sursa citată.

Printr-un program al Băncii Mondiale, România îşi propune să construiască patru centre de mari arşi la Timişoara, Târgu Mureş şi două în Bucureşti.

“În prezent au fost finalizate procedurile de achiziţie pentru serviciile de expertizare tehnică, studiu de fezabilitate, proiectare tehnică şi detalii de execuţie pentru cele 4 centre de mari arşi. Se are în vedere ca până la sfârşitul anului 2019, proiectele tehnice să fie finalizate şi să fie initiate procedurile de achiziţie de lucrări civile de construcţii”, se mai arată în comunicatul trimis de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că în anul 2020 se estimează că vor fi semnate contractele de execuţie.

Un alt centru de mari arşi pentru care lucrările au fost finalizate în anul 2017 se află în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi. Se estimează că acest centru va fi funcţional în 2019, ulterior finalizării procedurii de achiziţie de echipamente specifice dotării şi livrării acestora.

În România sunt 64 de spitale de stat, care au în structura lor secţii sau compartimente de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructive. Dintre ele, 24 au secţii pentru îngrijire de arsuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici