David cere prefecţilor o situaţie locativă a sinistraţilor ale căror case sunt în reconstrucţie

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a solicitat, sâmbătă, Prefecturilor din judeţele afectate de inundaţiile din vara acestui an să facă o nouă estimare a situaţiei locative a persoanelor ale căror case se află în prezent în stadiu de reconstrucţie.

21 afișări
Imaginea articolului David cere prefecţilor o situaţie locativă a sinistraţilor ale căror case sunt în reconstrucţie

David cere prefecţilor o situaţie locativă a sinistraţilor ale căror case sunt în reconstrucţie (Imagine: Mediafax Foto)

Având în vedere că, până la 1 decembrie, termenul de finalizare al reconstrucţiei caselor, condiţiile meteorologice se pot înrăutăţi, prefecţii, împreună cu autorităţile locale, vor dispune măsuri de ajutorare a persoanelor care nu au condiţii decente de locuit, informează Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

"În această perioadă, pe lângă mobilizarea în vederea finalizării reconstrucţiei locuinţelor, autorităţile locale vor trebui sa aibă în vedere şi ajutorarea persoanelor care nu au unde se adăposti în faţa intemperiilor. Ajutorul trebuie să urmărească atât identificarea unor condiţii decente de locuit, dar şi asistenţă medicală, atunci când este nevoie", susţine ministrul Cristian David.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat ca toate casele distruse în timpul inundaţiilor din vară să fie refăcute până la 1 decembrie, cerând autorităţilor locale să se implice în urgentarea lucrărilor de reconstrucţie.

Inundaţiile produse în vara acestui an au afectat 6.236 de case din Moldova şi Maramureş, dintre care peste 1.634 trebuie reconstruite, alte 4.251 reparate şi 351 consolidate, fondurile totale necesare lucrărilor de reconstrucţie fiind de 83 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici