David: În următorii şase ani pompierii vor fi dotaţi cu 1.000 de autospeciale şi 20 de elicoptere

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, sâmbătă, că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va fi dotat, în următorii şase ani, cu peste 1.000 de autospeciale noi şi 20 de elicoptere, investiţia ridicându-se la câteva sute de milioane de euro.

56 afișări
Imaginea articolului David: În următorii şase ani pompierii vor fi dotaţi cu 1.000 de autospeciale şi 20 de elicoptere

David: În următorii şase ani pompierii vor fi dotaţi cu 1.000 de autospeciale şi 20 de elicoptere (Imagine: Mediafax Foto)

Prezent la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România şi a împlinirii a 160 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, ministrul Cristian David a afirmat că în următorii şase ani se vor investi câteva sute de milioane de euro pentru dotări a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În mesajul adresat cu această ocazie, ministrul Internelor şi Reformei Administrative a subliniat faptul că "în situaţii de urgenţă, cuvântul cheie este solidaritatea, iar aceasta trebuie să se manifeste faţă de cei aflaţi la nevoie", el lăudând profesionalismul şi dăruirea reprezentanţilor IGSU şi subliniind importanţa colaborării cu SMURD pentru salvarea de vieţi omeneşti.

"Nu este nevoie să ne întoarcem prea mult în timp pentru a găsi exemple de curaj şi devotament ale pompierilor, pentru că zilnic îi regăsim înfruntând apele, luptându-se cu focul şi arşiţa, intervenind acolo unde este mai greu pentru a salva vieţi omeneşti. Iar atunci când fac toate acestea, ei le numesc datorie", a mai spus David.

În mesajul său, Cristian David s-a referit la intervenţiile din această vară, în urma inundaţiilor din Moldova, ţinând să mulţumească angajaţilor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, pentru eforturile lor în ajutorarea populaţiei.

La rândul său, Aurel Udor, şeful Brigăzii de Pompieri a Capitalei, a declarat jurnaliştilor prezenţi că într-adevăr investiţiile se ridică la 500 de milioane de euro, arătând că principalele probleme cu care se confruntă pompierii români fiind lipsa de autoutilitare, a unor baze sportive pentru menţinerea condiţiei fizice a angajaţilor şi echipamentele.

De asemenea, ministrul Cristian David a avansat în gradul următor 110 ofiţeri pompieri şi, în mod excepţional, a înaintat la gradul de colonel, pe locotenent-colonelul Mihai Anton, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pentru modul exemplar de îndeplinire a misiunilor desfăşurate în vederea limitării efectelor inundaţiilor din vara acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici